Dacă ești obsedată de curățenie și propria igienă, nu ar strica să afli cât de des este indicat să te speli pe față.

Dermatologii spun că într-adevăr spălatul feței te ajută să obții un look luminos. Cu toate acestea, totul depinde de tipul de ten. Rutina de îngrijire a tenului diferă de la un tip de ten la altul. De regulă, tenul tău îți da semne dacă ceva nu e în regulă. Prin urmare, secreția de sebum se poate ameliora, îți pot apărea coșuri sau vei observa că ți se usucă pielea feței foarte tare.

Contează produsele folosite pentru curățarea feței
Toate acestea sunt semne că, fie nu te speli suficient pe față, fie te speli în exces. Specialiștii spun că, pe lângă tipul de ten, mai contează foarte mult și ce produse folosim pentru curățarea feței.

Spălarea feței o dată pe zi, de preferat seara, te va ajuta să îți păstrezi tenul curat, îndepărtând impuritățile acumulate peste zi. Având parte de o rutină de îngrijire și curățare ca la carte seara, nu e nevoie să te speli și dimineața foarte insistent, cu geluri de curățare sau săpun. Este suficient dacă te speli cu apă rece.

E necesar să te speli pe față de două ori pe zi
Cu toate acestea, dacă ai un ten cu probleme, cu acnee sau semne post-acneice, este nevoie să folosești produse specifice care să te ajute în ameliorarea acestor probleme. De aceea, este necesar să te speli de două ori pe zi pentru a îndepărta și poluarea internă, dar și bacteriile care îți pot irita tenul în timpul nopții.

Dermatologii spun că dacă obișnuiești să faci sport zilnic este indicat să te speli pe față și după ce termini exercițiile sportive. Transpirația îți poate bloca porii, conducând astfel la probleme serioase ale tenului.

318 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =