Ministrul de externe Dominic Raab a anunţat că Marea Britanie este alături de Germania şi Franţa în cazul otrăvirii opozantului rus Alexei Navalnîi şi va colabora pentru a se asigura că vor fi adoptate sancţiuni împotriva celor implicaţi în otrăvirea acestuia, informează Reuters.

„Dovezile sunt incontestabile”, a declarat Raab într-un comunicat citat de Agerpres. „Marea Britanie este alături de partenerii noştri germani şi francezi, în răspunsul nostru la otrăvirea înfiorătoare a lui Alexei Navalnîi”.

„Vom colabora împreună cu partenerii noştri internaţionali pentru a continua demersul privind sancţiuni împotriva oficialilor ruşi şi a altora consideraţi responsabili pentru această infracţiune, precum şi a celor implicaţi în dezvoltarea programului de arme chimice Noviciok”, a spus Raab.

Germania şi Franţa au denunţat miercuri o implicare şi responsabilitate rusă în otrăvirea cu Noviciok a opozantului Aleksei Navalnîi, atenţionând că vor propune măsuri concrete împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat comun al miniştrilor de externe ai celor două ţări.

Franţa şi Germania le vor transmite partenerilor europeni propuneri de sancţiuni suplimentare împotriva persoanelor considerate „responsabile de această crimă şi de încălcarea normelor internaţionale, dat fiind funcţiile lor oficiale, precum şi o entitate ce participă la programul Noviciok”.

 

160 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here