Caută
Close this search box.

CFR a amendat miercuri peste 400 de călători pentru încălcarea regulilor anti-COVID

Peste 400 de călători au fost amendați miercuri, pentru nerespectarea regulilor de combatere a COVID-19, după un control al poliției în trenurile CFR.

„La data de 28 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-COV-2.

La acţiune participă poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, sprijiniţi de forţe ale Jandarmeriei Române, Poliţiei Locale şi de reprezentanţi ai CFR Călători”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Valoarea contravențiilor se ridică la 120.570 de lei.

„Până la jumătatea zilei, au fost verificate peste 250 de trenuri de călători şi 225 de staţii de cale ferată. Au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 415 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, anunţă IGPR.

„CFR face apel la călători să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizaţii şi pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri