CFR Cluj s-a impus la Sofia, unde a câștigat în mod splendid cu 2-0 în fața lui CSKA Sofia, făcând instrucție cu bulgarii și dându-le o mare lecție de fotba în Grupa A din Europa League.

Iar asta în condițiile în care tribunele au fost arhipline, ca și cum nu ar fi existat și nu ar exista nicio pandemie, ba dimpotrivă, ca și cum toată lumea ar fi sănătoasă tun!

Odată cu această victorie, campioana a devenit cea mai bine clasată echipă din România în ceea ce privește coeficientul UEFA.

CFR Cluj, regina României: campioana ține steagul sus în Europa

Rezultatele bune ale clujenilor în ultimii ani se văd acum și în clasamentul coeficienților UEFA. Înaintea partidei cu CSKA Sofia, CFR Cluj avea un coeficient de 15,5. Prin victoria din Bulgaria, ardelenii și-au mai adăugat două puncte la ”zestre”.

Au acum 17,5 și mai pot acumula destule puncte până la finalul campaniei continentale. Această cotă o va ajuta pe CFR Cluj la startul următorului sezon european. UEFA ia în considerare, în calculul coeficientului, rezultatele din ultimii cinci ani în Europa.

Astfel, campioana ar putea, în caz că va câștiga Liga 1, să fie printre capii de serie din preliminariile UEFA Champions League.

FCSB, detronată de CFR Cluj. Situația ”roș-albaștrilor”

Până acum, FCSB a fost mereu cea mai bine cotată formație din România la nivelul UEFA. În acest moment, gruparea patronată de Gigi Becali are 21 de puncte, însă lucrurile se vor schimba din sezonul 2021/2022.

Cinci puncte vor fi scăzute din coeficientul celor de la FCSB, pentru că au fost obținute în ediția 2016/2017. Astfel, echipa lui Petrea va rămâne cu numai 16 puncte, fiind a doua din țara noastră, după CFR Cluj.

„Regele” Hagi este impresionat de reușitele fostului său coleg de vestiar, Dan Petrescu: „Vreau să-l felicit pe Dan, suntem mândri de el, de CFR, e un lucru extraordinar că au câștigat. Dan Petrescu e ‘nebun’, precum Bielsa, e foarte bun.

Gheorghe Hagi, impresionat de CFR-ul lui Dan Petrescu

Conducerea CFR-ului i-a creat condiții, iar el, ca și manager, a făcut echipa să joace pe stilul lui. Fiecare antrenor are viziunea lui, fiecare are stilul lui. Important este să ai succes, iar Dan are succes. El este un exemplu pentru noi, este cel mai bun. El ne arată cum să ajungem în cupele europene.

Principiul meu de bază este să nu iau o echipă de pe drum. Greșelile mele au fost când am luat o echipă de pe drum. Când am luat o echipă de la început, am câștigat. N-am nevoie să revin pe bancă, am o muncă foarte bună în Academie, unde încerc să formez o nouă generație”, a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport Special.

TSKA Sofia – CFR Cluj 0-2 (0-0), au marcat Mario Rondon (min.53) și Ciprian Deac (min. 74, din penalty).

204 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here