Caută
Close this search box.

Clotilde Armand a descoperit gaura de un miliard de euro, la Sectorul 1

clotilde armand

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că primul lucru pe care îl va face după ce își va prelua mandatul este să efectueze un audit privind modul în care s-au cheltuit banii publici.

„Este o primărie foarte bogată, avem același buget că Madrid, că Londra pe cap de locuitor. Totuși, nu s-au făcut investițîi, banii au dispărut”, afirmă Armand.

„Vom face un audit, apoi vom vedea unde s-au dus banii noștri. Este o primărie foarte bogată, avem același buget ca Madrid, ca Londra pe cap de locuitor. Totuși, nu s-au făcut investițîi, banii au dispărut, iar acum două săptămâni, fostul primar PSD a votat un împrumut de 200 de milioane de lei.

În patru ani a avut mai mult de un miliard de euro. Acest audit ne va spune și cine sunt persoanele care au semnat pentru că banii să ajungă în firme de casă, iar investitile să nu se facă. Trebuie să ne bazăm pe niște persoane integre și competențe – acestea vor fi cele două criterii pe baza cărora ii vom selecta pe cei cu care vom lucra, regulile jocului s-au schimbat”, a declarat Armand pentru ziare.com.

Ea a menționat apoi cum vor fi cheltuiți banii primăriei în viitor.

„Va voi spune trei principii. Primul este „‘top contractelor umflate din bani publici. Vrem investiți masive’. Vrem că în patru ani, 40% din bugetul Sectorului 1 să meargă către investițîi. Este o diferență foarte mare între a cheltui și a investi.

Cheltuielile sunt banii dați pe pază, panseluțe sau garduri. În schimb, investițiile rămân pentru un secol, să fie folosite de copiii noștri. Vrem să demarăm imediat investiile în școli, să le reabilităm pentru siguranță copiilor noștri. De asemenea, vrem să facem parcări subterane, pentru a rezolva această problema.

Al doilea principiu: ‘Stop unei administrațîi cu pile, primăria trebuie să fie deschisă pentru locuritori’. Vrem transparență cheltuielilor și servicii publice interne și externalizate de calitate.

Din momentul în care administrația nu va fi aici doar că să dea niște salarii unor oameni, ci va fi dedicată, deschisă, va fi aici doar pentru locuitori, se va schimbă paradigmă. Administrația de acum este aici doar pentru ea. Putem să vedem că marea majoritate a bugetului este aici doar pentru a menține o administrație. Nu este în regulă.

Apoi, vrem ca primăria să fie un sprijin pentru investitor, pentru a impulsiona o economie locală puternică, bazată pe tehnologii noi, pe turism și nu numai. Vrem să fim un sprijin și pentru dezvoltatorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și cu proiecte de reabilitare urbană.

Vrem să fim o primărie care susține sectorul privat, pentru că știm că fără un sector privat prosper, comunitatea nu se poate susține. Un sector privat prosper este baza oricărui proiect de dezvoltare și de investițîi din comunitate.

Eu vin din sectorul privat și știu că dacă administrația nu are o economie prosperă, nu poate face nimic. Noi trebuie să fim primii care îi vor susține. Am fost actor în economia locală, eram director general într-o firma, iar administrația era aici că să îți ia niște bani, să profite de pe urmă ta, să impună niște reguli formale fără să vadă dacă aceste reguli te ajută și au o valoare adăugată.

Spre exemplu, autorizațiile de funcționare nu ajută pe nimeni cu nimic – ele trebuie să fie un ajutor adevărat pentru comunitate. Primăria trebuie să ajute sectorul privat, să îi ajute pe locuitori, nu trebuie să fie aici doar pentru a parazită, într-un fel, această economie”, a mai spus Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri