Caută
Close this search box.

Clotilde Armand va da afară piloşii din Primăria Sectorului 1

clotilde armand

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1, a anunțat că vrea să înceapă un audit la Primărie.

„La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei și acum două săptămâni Consiliul Local a votat să facă un împrumut de 200 de milioane de lei și nu s-au făcut investiții”, a explicat Armand. Ea a adăugat că din anul 2016, când erau 1.600 de angajați la Primărie, numărul acestora s-a dublat.

„Vreau să fiu primarul tuturor. Vor reorganiza primăria. Posturile care vor fi deschise, vor fi atribuite pe criterii de transparență, toată lumea va putea să aplice în funcție de competențe. În funcție de experiență se vor da aceste posturi. Contractele la fel. Vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toți banii noștri, din Sectorul 1.

După cum știți, este primăria cea mai bogată, cu cele mai multe resurse. La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde de lei și acum două săptămâni consiliul local a votat să facă un împrumut de 200 de milioane de lei și nu s-au făcut investiții. Unde s-au dus banii noștri?”, a spus Clotilde Armand la Digi 24.

Întrebată cu ce va începe în materie de investiții, Armand a răspuns: „O să încep cu multe lucruri în același timp. Sunt multe probleme. Fiecare cartier are problemele lui mici și problemele lui mari. Vorbim de PUZ. Sunt multe aspecte.

Sunt deja investiții votate, ceea ce este bine. Va trebui să lansăm noi caietele de sarcini, să lansăm licitațiile. Sunt un primar care vrea să încurajeze investițiile și firmele private competente, competitive să participe alături de noi ca să reconstruim acest sector”.

Ea a vorbit și despre investițiile în școlile din sector, precizând că aproape 90% dintre școli nu au avizul ISU.

„Școli. Școlile din sectorul 1, majoritatea dintre ele, nu au avizul ISU. Sunt niște clădiri care nu sunt reabilitate seismic. Pot să va spun o școală unde au fost și copiii mei, unde scara centrală, în caz de cutremur, se prăbușește.

Trebuie urgent să facem această investiție care deja a fost votată, a fost făcut deja studiul de fezabilitate, dar nu s-a întâmplat nimic. Aproape 90% din școli nu au aviz ISU. Copiii noștri nu sunt în siguranță la școală, în cel mai bogat sector din Capitală. În patru ani, fostul primar a avut la dispoziție mai mult de 1 miliard de euro. Ce s-a întâmplat cu banii?”, a completat Clotilde Armand.

Chestionată câte persoane sunt angajate la Primăria Sectorului 1 pe baza de clientelism și dacă are de gând să le concedieze, Armand a replicat: „S-a dublat numărului de oameni sub vechea administrație. Erau vreo 1.600 de angajați în 2016 și acum s-a dublat”.

„Noi vom spune stop corupției, stop clientelism. Vom avea multe traininguri, vom dezvoltă competențele oamenilor. Vom fi intransigenți. Cu aceste audituri o să vedem și cine a contribuit la acest dezastru financiar din primărie, însă o să avem și nevoie de oameni noi. Vom spune acestea sunt regulile noi și după ele vor fi formați.

Cine le înțelege bine, va evolua profesional. Așa este (aproape 3.000 de angajați – n.r.). Noi vom vrea să ne ducem spre cetățeni. Stop politică. Politică a fost în timpul campaniei. Acum vom acționa pentru cetățeni și va trebui că angajații și consilierii locali să înțeleagă acest lucru.

Am identificat problemele, însă acum va trebui să identificăm soluțiile pentru cetățeni. Sunt două lucruri valorile pentru angajați și performanțele lor. Aceste două criterii le vom vedea în timp, va fi nevoie de timp să ne cunoaștem. Nu trebuie luni de zile pentru a curată un trotuar sau a elimina gropile dintr-un trotuar. Va trebui că într-un timp rezonabil să se rezolve problemele. Și aici vom vedea cine este cu noi și cine nu”, a punctat primarul ales al Sectorului 1.

Ea a vorbit și despre Promenada Verde, proiectul ei de suflet pentru Sectorul 1, și a spus că poate fi realizat într-un an de zile.

„E proiectul meu de suflet. Primul lucru trebuie să facem un cadastru. Când îl vom face, vom vedea unde se extinde domeniul public. Promenada verde de 44 de km va fi și pentru bicicliști, oameni care vor spațiul de recreere. Va fi o bulă de oxigen care va traversa Sectorul 1 și le va permite celor care vor locui în apropiere să ajungă la Promenada Verde, pe străduțe.

Vor putea ajunge și pe bicicletă. Ea va fi o Revoluție. Se numește transport durabil. Asta va dura un an, pentru că e doar o Promenadă Verde care trebuie amenajată. Cadastrul și Promenadă Verde”, a conchis Armand.

Biroul electoral de circumscripției a Minicipiului București a decis faptul că nu se mai renumăra voturile la Sectorul 1 și Sectorul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri