Caută
Close this search box.

Comisia internaţională care trebuie să afle originea coronavirusului s-a reunit prima dată

oms

Misiunea internaţională însărcinată să stabilească originea coronavirusului SARS-CoV-2 s-a reunit pentru prima oară, în format virtual, cu experţii chinezi, a indicat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

„OMS continuă să lucreze pentru a stabili originile virusului, cu scopul de a preveni viitoare epidemii”, a declarat presei directorul său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„În prezent, un grup de experţi internaţionali şi-a ţinut prima reuniune virtuală cu omologii lor chinezi”, a adăugat el.

Această agenţie specializată a ONU speră ca misiunea internaţională să poată să se deplaseze pe teren în China pentru a ancheta asupra virusului SARS-CoV-2, aflat la originea pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 1,2 milioane de morţi în lume de la sfârşitul anului 2019.

„Aşteptăm cu nerăbdare ca echipa să se desfăşoare pe teren”, a susţinut responsabilul pentru situaţiile de urgenţă al OMS, Michael Ryan, potrivit Agerpres, avertizând că este nevoie uneori de „luni, chiar ani pentru ca anchete aprofundate să fie efectuate pe teren”.

Marea majoritate a cercetătorilor sunt de acord că noul coronavirus este fără îndoială apărut la lilieci, dar oamenii de ştiinţă cred că el a trecut printr-o altă specie înainte de a se transmite omului.

Comunitatea ştiinţifică internaţională şi OMS speră să descoperă această verigă lipsă cu scopul de a înţelege mai bine ce s-a petrecut, pentru a ţinti mai bine practicile cu riscuri şi a evita o nouă pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri