Caută
Close this search box.

Conspiraţii. Mirel Palada susţine că restricţiile de acum erau pregătite dinainte de alegeri

mirel palada

Creșterea abruptă a numărului de îmbolnăviri și de decese devine din nou un teren prielnic pentru propagandistii PSD, pentru a amplifica teoriile conspirației.

Mirel Palada, invitat de casă al postului România TV, se grăbește să-i incite pe români împotriva Guvernului.

Palada, care în noaptea alegerilor locale a prezentat un sondaj exit-poll departe de realitate, conform căruia Firea avea 44%, susține că restricțiile erau pregătite dinainte de alegeri.

„V-am spus că o să ne închidă imediat după alegeri. N-ați vrut să credeți. Ați zis, probabil, că e Palada nebun la cap. Că și la sondaje. V-a fost mai la îndemînă să-l credeți pe Pieleanu.

Credeți în continuare, pufosilor. Va meritați soarta. Și beți încet, că-i rece…”, a scris Palada, pe Facebook.

Marius Pieleanu a fost atacat violent de Gabriela Firea, imediat după alegeri, susțînând că acesta a fost parte dintr-un „plan odios” care viza a fraudarea alegerilor. Pieleanu, care avea contract cu PSD, a prezentat un sondaj exit-poll în care diferența dintre Nicușor Dan și Firea a fost de aproximativ 9%.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat marți că în cadrul ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a decis că, începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază și de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, va fi interzisă activitatea sălilor de spectacole și concerte, inclusiv a teatrelor și cinematografelor.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Municipiul București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazați în respectivele unități de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rată de incidența va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reintruni și vor fi reluate aceste activități”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a menționat că angajații afectați de restrângerea activității operatorilor economici și a unităților cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adăugat că reluarea activităților restricționate se va dispune prin hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în condițiile în care rată de incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

„În momentul în care rată de incidența scade sub 1,5 la mie – iar această rată de incidența ne este comunicată săptămânal – Comitetul pentru Situații de Urgență se va întruni deîndată și va dispune reluarea tuturor activităților care au fost restricționate pentru o perioada”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Instituția Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri