Caută
Close this search box.

Creștere alarmantă a sinuciderilor provocate de pandemie

Multe persoane au fost afectate în această perioadă. Unele au cedat.

Pandemia de coronavirus lasă urme adânci în viața socială, Este și cazul Elenei, o femeie care trăiește în nordul Italiei și crește singură trei copii. Aproape că și-a pierdut viața din cauza coronavirusului, dar nu pentru că ar fi fost infectată. Înainte de izbucnirea problemelor la nivel mondial, a aflat că susținerea financiară a familiei este foarte fragilă. A avut mai multe slujbe obscure, nu foarte bine plătite, care au adus-o în situația de a rămâne fără resurse bănești.

Apoi, odată cu intrarea Italiei în izolare, în luna martie, problemele s-au accentuat pentru Elena. Care a rămas fără niciun fel de venit pentru a-și întreține copiii. Femeia vedea cu disperare cum se adună facturile una după cealaltă și puținii bani pe care îi mai avea îi dădea pe mâncare. Așa că viitorul părea a fi sumbru, conform politico.eu.

Lucrează cu un psiholog

În luna mai, femeia a clacat psihic. Guvernele deja începuseră să ridice restricțiile, dar femeia era la capătul puterilor. Fiul ei cel mare a găsit-o inconștientă în casă. Elena încercase să se sinucidă și înghițise o doză de otravă. A fost salvată, pentru că băiatul a alertat la timp serviciul de ambulanță. Italianca a beneficiat de serviciile doctorilor și a rămas în viață.

Povestea a fost spusă de medicul psiholog Damiano Rizzi, cel care lucrează cu medicii și familiile afectate de Covid-19. Mai ales cu cazurile care ajung la Terapie Intensivă la spitalul San Matteo din orașul Pavia.

Rizzi a colaborat și cu familia Elenei, pentru a-i ajuta pe membrii aceștia să se pună pe picioare după traumele suferite în ultima vreme, pe fondul lipsei banilor și tentativei de suicid a mamei. Psihologul încearcă să traseze pentru această familie o cale de urmat. Elena este doar un caz și nu unul izolat. Din luna martie, în Italia s-au înregistrat 71 de sinucideri și 46 de tentative. Baza problemelor care au dus la aceste gesturi disperate este legată de problemele financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri