Caută
Close this search box.

Crima odioasă din Giurgiu: De pe vremea chinezilor în geamantane nu am mai avut aşa caz

Şoferii care treceau pe o şosea din Giurgiu au văzut ceea ce părea a fi un om ars în şanţul de pe marginea drumului. Echipajele ISU ajunse la faţa locului au constatat că era cadavrul unei femei, într-o valiză.

Acum, criminaliştii au stabilit că femeia a fost ucisă înainte de a fi incendiată, cu o lovitură puternică aplicată în zona capului.

Femeia găsită carbonizată pe un câmp din Giurgiu avea între 20 și 30 de ani, însă deocamdată nu a putut fi identificată.

Corpul femeii a fost găsit într-un șanț din apropierea localității Ghimpați, județul Giurgiu. Pe DN 6, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, un șofer de TIR care a trecut cu mașina prin zonă a crezut inițial că este vorba despre un incendiu de vegetație. Flăcările au fost observate de pe șosea, în jurul orei 22.00. Șoferul s-a oprit din drum, a încercat să stingă incendiul și apoi a sunat la 112.

„Un domn din trafic era cu camionul, a coborât și s-a apucat să stingă focul cu stingătorul. N-a știut ce este acolo până nu s-a stins focul, după aceea, a realizat și a sunat la 112 și a venit poliția”, a povestit un localnic.

Procurorii iau în calcul ipoteza unei crime cu premeditare: după ce a fost omorâtă, tânăra a fost băgată într-un geamantan, care ulterior a fost incendiat, potrivit Digi24.

Anchetatorii se bazează pe rezultatele autopsiei, care au arătat cauza decesului.

„Conform concluziilor preliminare, s-a constatat că aceasta prezenta plăgi la nivelul capului produse prin lovire cu corp dur tăietor, fractură sternală și fracturi costale, decesul fiind ca urmare a șocului traumatic. Victima în prezent nu este identificată, însă se va uza de toate mijloacele criminalistice în vederea stabilirii identității acesteia”, a declarat Andreea Albu, prim-procuror la Parchetul Giurgiu.

Criminologii atrag atenția că este un caz ieșit din comun.

„Mi-am dat seama că de pe vremea când găseam chinezi în geamantante n-am mai avut astfel de cazuri, dar, ca și în cazul victimelor tranșate, și aici putem vorbi de o ipoteză de lucru foarte clară.

În primul rând, pentru a merge ancheta, trebuie identificată victima – și aici se vor face verificări în rândul persoanelor declarate dispărute, iar ulterior se va stabili cercul ei de prieteni, de dușmani.

În aceste situații avem de-a face cu un numitor comun, locul faptei are legătură cu autorul, pentru că altfel nu ar fi riscat să mai plimbe cadavrul.

L-a dus cât mai departe de locul unde a fost comisă fapta și încearcă să ingreuneze identificarea victimei. Sunt două aspecte care vor fi rezolvate când victima va fi identificată și în procent mare se va rezolva și cazul”, a declarat pentru Digi24 criminologul Dan Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri