Caută
Close this search box.

Cristian Popescu Piedone susţine că e nevinovat pentru că a fost reales primar

piedone

Cristian Popescu-Piedone a declarat, la Curtea de Apel, că a fost votat pentru funcția de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori și că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, susținând că ar obține unul sau două procente în plus.

El a afirmat din nou că este nevinovat în Dosarul Colectiv, în care a fost condamnat în prima instanţă, la 8 ani și 6 luni închisoare.

„Am văzut anumite posturi de televiziune în care cetățenii Sectorului 5 sunt făcuți ba proști, ba că au votat cu burtă, ba injurii aduse electoratului. Cred că ei nu merită așa ceva…

Dreptul de a vota este un drept pe care și eu, și dumneavoastră, toată lumea astăzi îl avem, este democrația cea mai pură într-un stat de drept, dacă este de drept. Să lăsăm justiția să-și spună cuvântul.

Cât despre alegători, cei care contesta și contesta alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumarari de voturi. Probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine o să-mi dea încă unul sau două procente în plus. Eu nu am spus nimic.

Dacă pierdeam, pierdeam, vocea poporului își spunea cuvântul. Dar dacă am câștigat – și întrebați oamenii și nu-i faceți proști și nu-i faceți inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac. Știu ce fac”, a susținut Piedone, pe scările Curții de Apel București, întrebat de jurnaliști despre faptul că sunt voci care contesta, din punct de vedere moral, alegerea să la Primăria Sectorului 5.

El a susținut din nou că este nevinovat în dosarul Colectiv și că de cinci ani legea nu a fost schimbată.

„Oameni buni, sunt convins că dacă v-ați da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3.500 de primari ai României la vremea respectivă și cu mine am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? Ce s-a întâmplat, oameni buni? S-a schimbat legea? (…) În cei 5 ani, în România nu s-a schimbat absolut nimic. Legea care trebuia schimbată, nu în față unei prăvălii, restaurant sau instituții publice să scrie o pancartă prin care intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu acea declarație a agentului economic că în acel local e bar vânzare băuturi alcoolice 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni.

De aceea am candidat și Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetățenii care mulți i-ați făcut proști. ‘Sunt proști, da’ mulți, Maria voastră!’”, a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a mers miercuri la Curtea de Apel București, la un nou termen în dosarul ”Colectiv”, în care a fost condamnat în prima instanța la 8 ani și 6 luni închisoare.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri