Caută
Close this search box.

Cum a ajuns Rafila pe primul loc, pe listele PSD, pentru parlamentare

alexandru rafila

Candidatura lui Alexandru Rafila pe primul loc pe lista PSD București, pentru Camera Deputaților, este o recompensă acordată de Firea, pentru că acesta a refuzat oferta lui Victor Ponta, înainte de locale, pentru a candida la Primăria Capitalei.

Informația este dată publicității de jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevărul). Într-o postare pe Facebook, acesta afirmă că Rafila a refuzat oferta lui Ponta, de a candida la Primăria Capitalei, unde ar fi urmat să rupă din voturile lui Firea, după care a primit un telefon „de la o persoană cu domiciliul în Voluntari”.

Apoi, „la începutul lunii octombrie, o doamnă cu domiciliul în Voluntari își anunță colegii de partid că lista pentru Camera Deputaților în București va fi deschisă de profesorul Alexandru Rafila”.

„O seară călduroasă de iulie. Domnul Alexandru Rafila împachetează bagajale pentru tradiționalul concediu pe coasta unei mari cu apă turquoise, nicidecum neagră. Sună telefonul. Pe ecran apare un nume de politician: Victor Ponta.

Domnul Rafila salvase numărul domnului Victor Ponta în agendă, în urmă cu 8 ani, când fostul premier PSD îl instalase în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. După un scurt schimb de banalități, domnul Ponta îi propune domnului Rafila să candideze la Primăria Capitalei, din partea ProRomânia.

Domnul Rafila, luat prin surprindere, cere timp de gândire. ‘O propunere pe care trebuie să o digeri’, avea să spună domnul Rafila. Și avea dreptate, mai ales că planul domnului Ponta nu era să-l facă pe Alexandru Rafila primar, ci să rupă din voturile doamnei Gabriela Firea.

Practic, candiatura domnului Rafila ar fi avut pentru Gabriela Firea un efect similar infectării cu noul coronavrius: imposibilitatea de a respira politic. Domnul Rafila, cu halat alb în loc de sutană, ar fi trebuit să-i cânte prohodul doamnei Firea, la alegerile locale.

Domnul Rafila pleacă în vacanță. Mare, nisip, soare și un telefon de la o persoană cu domiciliul în Voluntari. La întoarcerea în țară și totodată în platourile TV, domnul Rafila refuză politicos oferta domnului Ponta.

De ce? ‘Pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă și consider că expertiza mea e mai utilă în zona sănătății publice, decât ar fi în administrația locală’, spunea domnul Rafila. Și oamenii l-au crezut. La finalul lunii iulie, România înregistra zilnic în jur de 1.000 de cazuri de COVID. Reține puțin această cifră.

Timpul trece. Zilele se împart exact în două: înainte și după ora 13.00, când se anunță buletinul medical al națiunii. Domnul Rafila se remarcă printr-o criză de râs provocată de vorbele ministrului Sănătății, colegul sau de baricadă, cum ar veni.

La adăpostul etichetei de expert, domnul Rafila începe să strâmbe din nas la declarațiile liderilor PNL pe tema pandemiei. Pe burtiere apare în continuare titulatura de ‘reprezentant al României la OMS’.

La începutul lunii octombrie, o doamnă cu domiciliul în Voluntari își anunță colegii de partid că lista pentru Camera Deputaților în București va fi deschisă de profesorul Alexandru Rafila. Reacția: OMG! Nu OMS. Nu mai e nevoie că domnul Rafila să facă turul televiziunilor. Știrea despre el îi ține locul.

În ziua următoare, România sare de 3.000 de cazuri de infectări. La 1.000 de cazuri, domnul Rafila spunea că expertiza sa e mai utilă în zona sănătății publice. La 3.000 de cazuri, desigur, expertiza să e mai utilă în Parlament, acolo unde partidul pe care îl va reprezenta are șanse imense să ajungă în Opoziție. Deci expertiza domnului Rafila va însemna cel mult o semnătură pusă pe un proiect de lege trântit de o majoritate galbenă”, a scris Zachmann.

Surse din PSD au anunțat zilele trecute, pe mai multe canale, că Alexandru Rafila va fi pe prima poziție, pe lista PSD București, la Camera Deputaților. PSD București este condus de Gabriela Firea, care va ocupă prima poziție pe lista pentru Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri