Caută
Close this search box.

Cum pândesc mafioţii, pe lista PSD Bucureşti, în spatele lui Rafila

alexandru rafila

Alexandru Rafila este pe prima poziție, pe lista PSD București, pentru Camera Deputaților, dar în spatele său urmează nume reprezentative pentru mafiile din Sectorul 1 și Sectorul 4.

Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, ocupă poziția a doua. El s-a remarcat prin numeroase matrapazlâcuri în mandatul sau, noul primar Clotilde Armand anunțând de mai multe ori că va fi cu siguranță arestat.

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, se află pe locul 4. Și pe numele acestuia există numeroase plângeri penale, la DNA.

Pe poziția a 5-a, eligibilă, se află nimeni alta decât Nicoleta Matilda Goleac, soţia lui Marian Goleac, fostul șef al ADP Sector 4. Despre Marian Goleac, Rise Project și Libertatea au scris zeci de articole, arătând că acesta are legături strânse cu Clanul Sportivilor.

Lista candidaților PSD București
Camera Deputaților

Alexandru Rafila
Daniel Tudorache, fost primar PSD Sector 1
Adriana-Diana Tușa, deputat
Daniel Florea, fost primar PSD Sector 5
Nicoleta Matilda Goleac, nevasta lui Marian Goleac
Rodica Nassar, lider PSD Sector 2

Senat

Gabriela Firea, fost primar PSD București
Adrian Streinu-Cercel
Gabriel Mutu, fost primar PSD Sector 6
Daniel Zamfir, senator

Goleac, trimis deja în judecată pentru că și-a falsificat diplomele, a primit în trecut informații de la un ofițer de poliție judiciară din DNA, Marius Moise. Acesta a fost plasat recent sub control judiciar pentru luare de mită, favorizarea infractorului și folosirea de informații nedestinate publicității.

Comisarul-șef Marius Eduard Moise, detașat la DNA în perioada 2016- 2020, unde a lucrat ca polițist judiciar, cu un procuror din cadrul „Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție”, a revenit din martie în IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Conform Rise Project, legătura polițistului cu Marian Goleac ar fi fost veche, directă și constantă, cei doi schimbând informații de interes comun într-un parc sau într-un restaurant din sector, unde fostul șef ADP4 avea încredere să poarte astfel de discuții.

Jurnaliștii RISE Project vorbesc și despre cetățeanul turk Isik Kakac, cunoștință comună a lui Marius Moise și Marian Goleac, și intermediar.

Isik Kakac deține compania de transport Taxi AS, service-uri auto și spălătorii și este prieten bun și cu cumnatul lui Goleac, Răzvan Văduva, șef la Direcția Piețe și administrator la Totul Verde SA (fosta ADP4).

Conform Rise Project, pe comisarul Moise, Kakac îl știe din 2010, iar Moise i-a vândut soției acestuia un apartament. Polițistul i-a vândut o mașînă și asociatului lui Kakac de la Taxi AS.

Una dintre firmele omului de afaceri turc este cea pe numele căreia e înmatriculată o mașînă luxoasă Audi, în care jurnaliștii de la Libertatea l-au surprins într-o vacanță petrecută în insula grecească Eghina, pe Goleac.

În ceea ce privește relația cu cumnatul lui Goleac, Kakakc a declarat pentru Rise Project:

”Am cumpărat împreună un teren cu Răzvan Văduva, pentru că suntem prieteni. Este lângă noi, la service, pe Turnu Măgurele. Noi chiar locuim la un duplex, în comuna Berceni, cu Cocuța, cu soacra”.

DNA a reușit să finalizeze un singur dosar în care Marian Goleac a fost trimis în judecată pentru înșelăciune. El s-ar fi folosit de o diplomă falsă de bacalaureat pentru a putea fi numit la conducerea ADP4.

Procurorii DNA au anunțat luni că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile față de Moise Marius Eduard, la dată faptelor ofițer de poliție judiciară din cadrul D.N.A. (până în martie 2020), în prezent comisar șef în cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată, folosire, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului.

În aceeași cauza se efectuează cercetări penale și față de un alt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru complicitate la cele trei infracțiuni.

”Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcționar din administrația publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obținerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauza. În schimb, ofițerul de poliție judiciară ar fi promis funcționarului acces la informații nedestinate publicității, respectiv date cu privire la activitățile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat”, a transmis DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri