Caută
Close this search box.

Dan Barna susţine că individul filmat umblând prin sacii cu voturi este şoferul lui Dan Tudorache

daniel tudorache

Președintele USR Dan Barna a prezentat dovada că șoferul lui Daniel Tudorache este prezent pe lista cu personalul tehnic care se află în Biroul Electoral al Sectorului 1.

Numele lui este Daniel Istrate, acesta fiind individul care umblă în sacii cu voturi. Antena 3 și PSD l-au prezentat drept „un userist”, care a „fugit cu sacii de voturi în spate”.

Cunoaşteţi persoana care face parte din personalul tehnic? – a fost întrebat Dan Tudorache, de un jurnalist. Edilul în funcţie a răspuns: „Nu, dar ştiam cine e, dar nu o cunosc personal”.

Şi Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 arată că persoana care apare în imaginile difuzate în spaţiul public, căutând prin sacii cu voturi, este din personalul tehnic, potrivit unui comunicat BES 1, citat de Agerpres.

Revenind, Dan Barna a prezentat o listă oficială cu personalul tehnic aferent Biroul Electoral de Sector, în care apare și Daniel Istrate, șoferul lui Daniel Tudorache. Barna și Clotilde Armand au spus că acesta este în realitate individul pe care Antena 3 și PSD l-au prezentat drept „useristul” care a „fugit cu sacii de voturi în spate”.

„Domnul care manipulează sacii și iese cu ei pe ușa este șoferul lui Tudorache. În viața de zi cu zi, este angajat al Primăriei Sectorului 1, este șofer al domnului Tudorache, a ieșit cu sacii în mână, la dispoziția președintelui de secție”, a declarat Barna. El a prezentat și un document cu personalul tehnic al secției de votare, toți angajați ai Primăriei Sectorului 1. „Sunt oamenii domnului Tudorache”, a subliniat Barna.

De asemenea, un alt individ prezentat de Antena 3 drept „userist”, cel care se urcă pe sacii de voturi, este în realitate reprezentantul PPU-SL în BES1, Mihai Florentin Gâlcă. PPU-SL este partidul controlat de Dan Voiculescu.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat că acele imagini au fost filmate de pe monitoare, deci nu au fost alterate din hard. Edilul în funcție s-a întrebat ce căutau în încăpere trei reprezentanți de la USR și a adăugat că șoferul sau nu a intrat niciodat în biroul electoral de sector, așa cum a afirmat Clotilde Armand.

„Cei care au intrat în acea camera, ulterior am aflat și eu, sunt 3 membri USR plus procurorul, am înțeles și un reprezentant tehnic al biroului electoral de sector. De ce au intrat? De ce au scos acel sac din încăpere?

Era singura încăpere monitorizată. Va dați seama că azi dimineață, la ora 8.00, mi-a ridicat hardul, prin ordonanța procurorului. Organele competențe trebuie să facă lumina în acest caz. Cum adică, cum au ajuns acele imagini la PSD?

În acea clădire, au filmat de pe monitoare, au filmat cu telefonul și așa au ajuns. Cei care le-au pus la dispoziție. Au fost filmate de pe monitoarele din camera de supraveghere”, a afirmat Daniel Tudorache, la sediul PSD.

El a adăugat că a văzut imaginile în direct, fiind în studioul România Tv.

„Eram la RTV și le-am văzut în direct, când eram la RTV. Nu sunt în siguranță, pentru că s-au alterat acele informații, nu s-a intrat pe hard. Dar atunci când te uiți pe monitor nu le alterezi”, a explicat Tudorache.

Acesta a mai spus că șoferul său nu a intrat niciodată în biroul electoral de sector, așa cum susținea candidata PNL și USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Tudorache a mai precizat că nu cunoaște personal reprezentantul tehnic al biroului electoral Sector 1, care era în încăpere duminică noaptea, însă știa cine este.

„Nu o cunosc personal, dar știam cine e. Când se renumara, obligatoriu trebuie să fie de la fiecare partid. Acolo unde erau scaunele pe care le-ați văzut pe imagini se face renumararea. Erau 3 reprezentanți de la USR. Ce căutau acolo? Foarte bine (întrebat despre un reprezentant de la un alt partid – n.r.). Asta e treaba procurorului”, a conchis Daniel Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri