Tribunalul București ar putea da azi un verdict definitiv, în cazul validării primarului ales al Sectorului 1. Candidatul USR-PLUS are în favoarea sa un prim verdict dat în acest caz de Judecătoria Sectorului 1, care i-a validat pe 15 octombrie mandatul de primar.

Deși decizia Judecătoriei Sectorului 1, de validare a lui Clotilde Armand, în funcția de primar este executorie, Dan Tudorache (PSD) este în continuare în funcție, până la depunerea jurământului.

Pe de altă parte, Daniel Tudorache (PSD), candidat pe lista PSD la Camera Deputaților, încearcă să blocheze, prin diferite chichițe avocățești, numirea primarului ales USR-PLUS. Atacurile lui Tudorache au fost făcute pe mai multe planuri:

– Contestarea validării- termen pe 26 octombrie;

– Suspendarea alegerilor locale, prin contestarea unui proces -verbal emis de Biroul Electora Sector 1-termen pe 27 octombrie;

– Plângere penală la Secția Specială- unde acuză fraudarea numărătorii votului, în urma unui scandal mediatic întreținut de RTV și Antena 3.

Totuși, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au exclus în prima instanță acuzațiile lui Tudorache, potrivit motivării deciziei.

„La dosar nu au fost depuse probe din care să rezulte că alegerea primarului s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condițiile legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, drept pentru care constată că nu este incident articolul 149 alin. 2, teza a ÎI-a Cod administrativ (Invalidarea alegerii primarului se poate pronunță în cazul în care se constată, potrivit legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală- n.red.),” se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 1.

Decizia judecătorească poate fi accesată integral pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand atrăgea atenția că a trecut aproape o luna de la alegerea sa, iar PSD nu vrea să părăsească Primăria Sectorului 1. Ea dezvăluie că 120 de persoane au fost puse să-i conteste validarea alegerii.

„Pesediștii au pus 120 de persoane să conteste validarea alegerii mele în funcția de primar al sectorului 1. Da, ați auzit bine. 120 de pesediști. Din cauza aceasta se tot întârzie cu depunerea jurământului și preluarea mandatului meu. Dar toate aceste aspecte se vor lămuri. În data de 26 octombrie avem termen la Tribunalul Municipiului București.

Pesediștii trag acum de timp să-și acopere urmele jafului. Nu o să le meargă. Și cineva va răspunde în fața Justiției pentru dispariția unui miliard de lei din bugetul Primăriei,” afirmă Clotilde Armand.

398 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here