Deputații PNL Toma Petcu și Andrei Alexandru sunt internați într-un spital COVID, după ce s-au infectat cu coronavirus. Cei doi au participat la o nuntă, în comuna Letca Nouă, în județul Giurgiu, însă spun că nu de acolo ar fi luat virusul.

„Suntem nevoiți să facem câteva precizări ca urmare a informațiilor apărute pe unele canale media.

Împreună cu colegul meu, Andrei Alexandru, suntem internați într-un spital COVID, pe secție și urmăm schema de tratament prescrisă de medici. Amândoi suntem în stare foarte bună, nu mai avem febră, iar saturația de oxigen este în limitele normale.

Nici eu, nici colegul meu nu am suferit complicații care să facă necesară internare într-o secție de terapie intensivă, așa cum eronat s-a prezentat spațiul public.

Legat de sursa îmbolnăvirii, avem încredere că medicii o vor stabili ca urmare a anchetei epidemiologice.

Noi considerăm însă că era imposibil ca vreunul dintre noi să fi contractat virusul la nunta din Letca Nouă, în primul rând pentru că acest eveniment a avut loc pe data de 3 Octombrie, iar colegul meu Andrei Alexandru a dezvoltat primele simptome pe 11 octombrie la 8 zile diferență și la scurt timp după ce copilul său și bona acestuia au fost depistați pozitiv. Ulterior, pe data 13 și eu am avut simptome specifice COVID-19, așa că am decis să mă testez.

În plus, nunta respectivă s-a desfășurat atât în interiorul unui restaurant cât și pe terasa acestuia cu păstrarea distanței între mese. Noi am stat, pentru scurt timp, în aer liber, la terasă doar pentru a-i saluta pe câțiva dintre nuntași, iar apoi ne-am retras.

Un alt motiv pentru care nu credem că ne-am îmbolnăvit acolo este faptul că din cunoștințele noastre nici un alt participant la nuntă nu a fost diagnosticat pozitiv cu noul Coronavirus”, precizează Toma Petcu, conform Digi24.

Şi Toma Petcu, şi Andrei Alexandru, sunt traseişti. Toma Petcu a intrat în anul 2016 în Parlament pe listele ALDE şi a fost ministrul Energiei în cabinetele PSD, apoi a migrat la PNL, în numele liberalismului.

Andrei Alexandru este un fost deputat PSD de Giurgiu, din grupul de interese al lui Niculae Bădălău, care a migrat la PNL la începutul lunii iunie a anului 2019.

103 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =