Caută
Close this search box.

Dimăcheni (Botoșani), polul sărăciei. S-au săturat de primarul PSD-ist și l-au votat pe candidatul USR

dimăcheni

În comuna Dimăcheni, una din cele mai sărace localități din România, unde se trăiește în condiții apropiate Evului Mediu, locuitorii s-au săturat de primarul PSD care o conducea din 2004 și au votat un fermier care a candidat sub sigla USR.

Comuna Dimăcheni a fost înființată în 2004 și de atunci a fost sub controlul PSD: primarul social-democrat Ștefan Cojocaru a avut patru mandate, iar partidul său deținea o majoritate zdrobitoare în consiliul local, respectiv opt din cei nouă consilieri. Opoziția era formată dintr-un consilier PNL.

În tot acest timp, localitatea, cu puțin peste 1.400 de locuitori, a rămas în Evul Mediu: sătenii nu aveau apă nici măcar în fântâni, când venea seceta. Oamenii trăiesc din agricultura de subzistență, explică Newsweek.

Singurul drum asfaltat este cel care duce la Primărie. Restul, din pământ, sunt îngropate în noroi cel puțin câteva luni. Școala are o latrină veche din 1968 și este singura unitate de învățământ din județ care nu are gard. Singurii angajați sunt funcționarii primăriei și de la magazinul sătesc.

„Trăim ca animalele aici. Apă avem numai dacă ne dă Dumnezeu. Adică dacă plouă şi dacă nu seacă fântâna. Avem puţuri de mare adâncime, dar nu este trasă reţea de apă. Drumurile, ce să mai zic. Când vine toamna înotăm prin glod (n.red. – noroi). Gata, s-a terminat cu poveştile! De 20 de ani tot aşteptăm. Lasă că mandatul ăsta face dom primar, lasă că celălalt. Şi o făcut un…, mă scuzaţi”, a spus un localnic, citat de Botoșeneanul.ro.

Aceasta este localitatea pe care o va administra de acum primarul USR Marinel Moruz, un fermier din localitate. “Sunt născut și crescut în Dimăcheni. Am 49 de ani, sunt căsătorit și am 3 copii. În urmă cu 7 ani, împreună cu cei doi băieți ai mei, am înființat o mică societate agricolă la care muncim zi de zi. Sunt un OM cu multă putere de muncă și încăpățânat în a duce lucrurile la bun sfărșit indiferent de piedicile apărute. Îmi place foarte mult să lucrez pământul, să mă bucur de roadele lui în urma muncii prestate. Sunt foarte mândru de familia mea, de copii mei crescuți și educați în baza unor principii morale sănătoase, sunt mândru de realizările mele obținute doar prin muncă cinstită, cu propriile mele mâini“, se arată în prezentarea candidatului Moruz, de pe pagina de Facebook a USR.

El a promis că va atrage fonduri europene pentru canalizare și refacerea școlii.

Potrivit datelor de pe site-ul AEP, Moruz a fost votat de 41% din locuitorii din Dimăcheni. USR a fost votat, la Consiliul local, de 31% din alegătorii prezenți la urne, pe locul II fiind Pro România (29%), în timp ce PSD a căzut pe locul III.

Moruz este singurul primar USR din Botoșani. În județ, PSD are 43 de primari, iar PNL – 28.

Un răspuns

  1. În primul rând felicitări noului primar , acest domn Moruz , precum și tuturor cetățenilor comunei care au votat cu acesta . S-a cam săturat lumea de la țară , lumea simplă de acești bagabonți de la PSD care și-au închipuit că viața începe și se termină cu ei și au făcut tot ce le-a trecut prin cap . numai lucruri bune nu . Nu are importanță cine este noul primar și de la ce partid provine ci , important , pentru toți locuitorii acestei /acestor comune este ca noul primar să se implice în viața comunității , a oamenilor și problemelor ce le au , pentru a schimba ceva în bine , nu în rău . Indivizi ca fostul primar se găsesc cam în toată România , iar acești golani semidocți și pițifelnici au tot dobândit mandate nu că erau sau sunt foarte inteligenți ci , pentru faptul că au mințit pe rupte și au furat tot pe rupte cu gașca lor de votanți , de neamuri / bune și proaste / de amante , de interlopi ,de șpringari și tot soiul de infractori de drept comun. Felicitări noului primar și mult succes in noua sa funcție administrativă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri