Caută
Close this search box.

Doi baroni PSD, Dan Tudorache şi Marian Oprişan, fug sub imunitate parlamentară

daniel tudorache

Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că el și Marian Oprișan s-ar putea regăsi pe listele PSD pentru alegerile parlamentare, deoarece au obținut scoruri bune la locale, deși au pierdut.

Daniel Tudorache spune că, având în vedere scorul pe care l-a obținut în cursa pentru primărie, de 40%, “direcția” pe care o vede este spre alegerile parlamentare, unde se va înscrie pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

“Dacă (candidații la alegerile locale – n.red.) au luat un rezultat bun, chiar dacă nu au ajuns primari, e normal. Dacă au luat un rezultat foarte prost, cu siguranță nu se vor regăsi (pe listele de la alegerile generale – n.red.)”, a mai spus Tudorache pentru Digi24.

Întrebat dacă scorul obținut de Marian Oprișan pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, deși a pierdut, îl recomandă pentru a se regăsi pe liste, Daniel Tudorache spune: “Eu așa cred, pentru că organizația de Vrancea va avea un cuvânt de spus. Părerea mea e că Oprișan se va regăsi. E un punct de vedere personal. Ei la Vrancea fac lista, o aprobă președintele partidului, dar cred că va fi”.

Acesta spune că criteriul de integritate după care este selectat un membru PSD pentru a candida la parlamentare este să nu aibă niciun fel de condamnare în justiție.

“Așa, plângeri penale au toți politicienii. Cred că fiecare politician are 10 plângeri penale, că la noi e sport național. Asta nu înseamnă că sunt și vinovați. O instanță hotărăște. Trimiterea în judecată nu înseamnă că ești vinovat. Când te-a condamnat în primă instanță, poți să spui că ești pe jumătate vinovat. Cu siguranță nu vom avea pe liste niciun condamnat în primă instanță”, a explicat social-democratul.

De asemenea, el nu vede posibilă cooptarea traseiștilor pentru aceste alegeri, fiind mai puțin candidați din partea PSD.

“Traseiști de unde să luăm. De abia avem suficiente locuri pentru ai noștri. O să avem mai puțini parlamentari decât în mandatul care se încheie”.

Tudorache a precizat că social-democrații se bazează să obțină la scrutinul electoral din 6 decembrie “măcar scorul de la locale, de 31-33%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri