Caută
Close this search box.

Dominic Fritz a fost validat primar al oraşului Timişoara. Când va fi învestit în funcție

pnl timiş

Primarul ales al oraşului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, că a fost validat definitiv de instanţă, urmând să fie învestit în funcţie vineri.

“Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei. Tocmai am vorbit şi cu d-na prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcţie vineri, 30 octombrie, la ora 10,00. Tribunalul Timiş a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetăţean european şi dreptul de a candida la primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele şi votul timişorenilor. S-a respins, de asemenea, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale”, a anunţat, pe contul său de Facebook, Dominic Fritz.

El consideră că “este o victorie” nu doar a sa ca persoană, “este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european”.

“Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi”, a mai scris Dominic Fritz.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri