Caută
Close this search box.

Donald Trump și Joe Biden se înfruntă la noapte (3:00-4:30, ora României), cu microfoanele oprite

donald trump

Preşedintele american, republicanul Donald Trump, şi contracandidatul său democrat Joe Biden se vor confrunta astă seară, în dezbaterea finală dinaintea alegerilor de la 3 noiembrie, pentru Casa Albă, transmite dpa, conform Agerpres.

Duelul televizat va avea loc între orele locale 21:00-22:30 (01.00-02.30 GMT) la Nashville, statul Tennessee.

Comisia responsabilă cu organizarea dezbaterilor a schimbat regulile pentru ultima confruntare, luând decizia ca, pentru evitarea întreruperilor reciproce, microfonul unui candidat să fie închis în timpul celor două minute în care celălalt răspunde întrebărilor moderatoarei. Restul fiecărui segment de 15 minute va fi deschis discuţiilor.

Organizatorii speră că noua regulă va împiedica haosul şi întreruperile frecvente care au marcat prima dezbatere dintre Trump şi Biden luna trecută. Donald Trump se prezintă la duelul final fiind devansat în sondaje de Joe Biden.

Preşedintele a lansat atacuri repetate împotriva comisiei, spunând că dezbaterea este incorectă şi acuzând-o pe moderatoarea Kristen Welker de favorizarea lui Biden.

Reportera postului NBC News a ales ca teme de discuţie, printre altele, schimbările climatice, securitatea naţională şi criza provocată de coronavirus. Trump s-a aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat epidemia, care în SUA a făcut peste 221.600 de victime.

Rivalul său s-ar putea confrunta cu întrebări despre afaceri din trecutul fiului său Hunter, în condiţiile în care republicanii au lansat acuzaţii neverificate de corupţie împotriva lui.

A doua dezbatere prezidenţială, ce trebuia să aibă loc săptămâna trecută, a fost anulată după ce Trump a refuzat să participe în formatul online propus din cauza diagnosticării sale cu coronavirus.

Deşi milioane de americani au votat deja anticipat, dezbaterea de joi ar putea totuşi să le schimbe opţiunile unora dintre alegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri