Caută
Close this search box.

Donald Trump, testat negativ cu covid-19

donald trump

Donald Trump a fost testat negativ cu covid-19 – cu teste rapide – şi nu mai este contagios, a anunţat medicul Casei Albe, la zece zile după anunţarea contaminării preşedintelui american în exerciţiu cu SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Într-un comunicat difuzat de Casa Albă citat de News.ro, Sean Conley a anunţat luni că Donald Trump a fost testat negativ timp de mai multe zile consecutiv, cu un test rapid de depistare BinaxNOW, dezvoltat de laboratorul Abbott.

Aceste teste şi alte date clinice arată ”absenţa replicării virale detectabile”, a precizat el.

În acest comunicat confuz, doctorul Sean Conley a anunţat că Trump a fost testat cu acest test – puţin sensibil – şi nu cu un test standard, folosit de sute de mii de americani, ceea ce sugerează că ar putea fi în continuare ”pozitiv” cu aceste teste, denumite ”PCR”.

”Răspunzând întrebării dumneavoastră despre testele cele mai recente teste covid-19 ale preşedintelui, pot să vă informez că a fost testat negativ timp de mai multe zile, cu testul Abbott BinaxNOW”, a anunţat Sean Conley în comunicatul Casei Albe.

Aceste teste, denumite antigenice, sunt mai puţin sensibile decât testele moleculare tradiţionale (PCR).

Potrivit medicului preşedintelui, care nu precizează zilele în care au fost realizate testele, acestea nu sunt singurii indicatori folosiţi în ”determinarea statututului actual al preşedintelui”.

Potrivit acestuia, ansamblul datelor culese au permis echipei medicale să conchidă ”că preşedintele nu este contagios”.

Acest scurt comunicat a fost difuzat în momentul în care preşedintele se afla la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One către Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri