Caută
Close this search box.

Donald Trump vrea de două ori mai puţine teste, ca să aibă de două ori mai puţine infectări

trump

Donald Trump a repetat afirmația evident falsă, conform căreia numărul de cazuri de coronavirus este în creștere pentru că a crescut și numărul testărilor. Președintele american a făcut din nou această afirmație în cadrul unui miting de campanie susținut în Carolina de Nord:

„Știți de ce avem atât de multe cazuri? Pentru că testăm atât de mult. Într-un fel e bine, într-un alt fel este prostesc”. Trump a continuat, susținând în mod fals și absurd că „dacă am testa la jumătate, am avea și cazuri la jumătate”, relatează The Independent, citat de Digi24.

Sugestia lui Trump, de a ignora practic numărul real de cazuri și a reduce testarea, nu ar face decât să micșoreze bilanțul oficial, însă acest lucru nu ar opri virusul din a se răspândi.

În fapt, o testare mai redusă ar micșora din capacitatea de reacție a sistemului sanitar, la un număr în creștere de cazuri de Covid.

„Dacă se prăbușește un avion și mor 500 de oameni nu vorbește nimeni despre asta. Covid, Covid, Covid, Covid. Apropo, pe 4 noiembrie, nu veți mai auzi de Covid”, a mai spus Donald Trump, sugerând că criza coronavirusului se va încheia după alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie.

Trump repetă astfel o teorie a conspirației lansată de fiul său în primăvară: Eric Trump spunea atunci că măsurile de distanţare socială impuse din cauza pandemiei fac parte dintr-o strategie conştientă a Partidului Democrat, de a câştiga alegerile prezidenţiale 2020, şi că noul coronavirus va dispărea magic, după 3 noiembrie.

Statele Unite au înregistrat vineri un număr record de noi infectări cu coronavirus, peste 83.000. În total, țara înregistrează 8.8 milioane de cazuri de infectare și peste 230.000 de decese din cauza acestei boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri