Caută
Close this search box.

Dr. Virgil Musta: Pacienții plâng la ușa spitalului și noi le spunem ”ne pare rău, dar nu mai avem niciun loc”

virgil musta

Virgil Musta, medic șef Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara a declarat că pacienții vin și plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și ”noi le spunem ne pare rău, dar nu mai avem niciun loc”.

Pacienții vin și plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și noi le spunem ‘ne pare rău, dar nu mai avem niciun loc’. Sistemul de sănătate este undeva aproape de refuz. Să nu ajungem în situația Italiei, în care aceștia au rămas la domiciliu și au decedat pentru că nu mai era niciun loc în niciun spital„, a declarat, vineri seara, Virgil Musta la TVR.

Același lucru se întâmplă și în București. În ultimele săptămâni, locurile la terapie intensivă pentru COVID din București au fost mai tot timpul ocupate și mai mulți bolnavi în stare gravă au fost transferați în alte orașe.

Departamentul pentru Situații de Urgență a instalat la spitalul „Marius Nasta” un tir cu mai multe paturi de terapie intensivă. În acest weekend, unitatea va fi branșată la apă, energie electrică și oxigen. Spitalul va avea în total 18 locuri la ATI COVID.

După luni întregi de amânări, și orașul Iași a primit ajutorul de care are nevoie pentru a face față numărului tot mai mare de bolnavi. Spitalul modular amplasat la Leţcani înca de la începutul verii are în sfârșit toate avizele. Au sosit și primii pacienți.

În toată țara, spitalele județene și municipale fac pregătiri pentru a aloca 10% din capacitatea de terapie intensivă și 15% din paturile din saloane pentru bolnavii cu coronavirus. Mulți manageri au, însă, o misiune dificilă.

Autoritățile nu așteaptă prea curând o scădere a numărului de infectări, mai ales că datele arată că numai o mică parte din populație a fost expusă virusului până acum.

România a ajuns la noi recorduri negative. Pentru a treia zi consecutiv, s-au înregistrat peste 4 mii de cazuri, mai exact 4.026. În Capitală au fost raportate 592 de noi infectări. La terapie intensivă se luptă pentru viaţă 726 de pacienţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri