Caută
Close this search box.

După alegeri, cad capete chiar în partidul aflat la guvernare!

prezenţa la vot

Așa ceva pare de domeniul neverosimilului. Dar …  Iată că Partidul Mişcarea Populară îşi face bilanţul după alegerile locale. Scorul politic la nivel naţional, reflectat de votul pentru consiliile judeţene, este unul bun, având în vedere că a fost depăşit lejer pragul electoral. Totuşi, în multe judeţe rezultatele au fost sub aşteptări, astfel că unii lideri urmează să dea socoteală în faţa partidului, relatează surse din PMP pentru STIRIPESURSE.RO. Și asta chiar dacă partidul se află la guvernare, alături de PNL și USR-PLUS!

Potrivit surselor politice, Colegiul Naţional al PMP urmează să se întrunească pentru a analiza rezultatele partidului la alegerile locale. Cu un scor politic de peste 6% şi 50 de primari, PMP se poziţionează bine în perspectiva alegerilor parlamentare. Intrarea lui Traian Băsescu în cursa electorală la Bucureşti a propulsat partidul în toate consiile din Capitală, însă scorul la unele primării de sector a fost mult sub cel al partidului.

În şedinţa conducerii PMP ar urma să fie înlăturaţi din funcţii toţi liderii de organizaţii şi candidaţii care au obţinut sub 5% la alegerile locale. În această situaţie sunt trei dintre cei şase candidaţi la primăriile de sector (2, 4 şi 5), dar şi unii lideri cum ar fi Robert Turcescu (Dâmboviţa), Claudiu Palaz (Constanţa), Cornel Sămărtinean (Timiş).

Reprezentanţii PMP au intrat în 23 de consilii judeţene. Aşa cum STIRIPESURSE.RO relata joi, PNL şi PMP au bătut palma pentru alianţe la nivel local şi judeţean. Astfel, în urma alianței, cei de la PMP vor primi funcții de vicepreședinți de consilii județene. De asemenea, cei de la PMP vor primi funcții de viceprimari, aproximativ 200 de astfel de funcții, inclusiv în municipii reședință de județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri