Caută
Close this search box.

După ce Emil Boc lăuda clujenii că nu se infectează, Clujul a stabilit recordul național la cazuri noi: 104 în 24 de ore

Emil Boc lăuda Clujul pentru numărul relativ mic, raportat la numărul populației, de infectări, afirmând că cei din Cluj poartă mască și se spală pe mâini. Însă, acum, judeţul Cluj a înregistrat la ultima raportare cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 într-o singură zi, 104, iar autorităţile pregătesc noi secţii pentru bolnavi, potrivit Agerpres.

„Este pentru prima dată când avem peste 100 de cazuri în judeţul Cluj. Avem un focar la Câţcău, unde au fost depistate în cursul serii de ieri încă 24 de persoane pozitive. Avem acolo un total de 40 de pozitivi, dintre care 32 sunt rezidenţi şi 8 fac parte din rândul personalului”, a declarat, joi, prefectul Mircea Abrudean.

El a catalogat situaţia drept îngrijorătoare.

„Evoluţia numărului de cazuri din ultima perioadă este îngrijorătoare. (…) În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID, avem în continuare locuri disponibile la Spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecţioase rulajul pacienţilor este continuu. (…) La terapie intensivă, din cele 35 de locuri, în momentul de faţă avem disponibile 4. Ne gândim să creştem şi capacitatea de terapie intensivă pentru a ne pregăti pentru ce e mai rău (…) şi analizăm în momentul de faţă varianta de extindere de la Boli Infecţioase cu încă o secţie sau de a deschide o secţie nouă de terapie intensivă într-o altă unitate medicală”, a mai spus Mircea Abrudean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri