Caută
Close this search box.

După Crăciun, Marea Britanie se pregăteşte să înceapă vaccinarea anti-Covid

vaccinarea

Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregătește să înceapă administrarea unui vaccin împotriva noului coronavirus la puțîn timp după Crăciun, notează ziarul The Sunday Times, citat de EFE.

Potrivit ziarului, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, Jonathan Van-Tam, a dezvăluit în declarații private că testele clinice defasurate până în prezent indică un potențial vaccin, care poate stopa infecțiile și salva viețile.

Van-Tam i-a informat pe câțiva deputați săptămâna trecută că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford și fabricat de compania farmaceutică arată că o administrare masivă este posibilă la sfârșitul lunii decembrie, potrivit The Sunday Times, citat de Ziare.com.

Mii de angajați ai sistemului sanitar vor primi instrucțiuni pentru administrarea vaccinului înainte de sfârșitul acestui an, notează ziarul. Farmaciști, dentiști, asistenți și paramedici vor putea administra acest vaccin în Marea Britanie.

În primele luni ale programului de vaccinare, dozele vor fi inoculate persoanelor în vârstă și vulnerabile. „Majoritatea oamenilor nu vor primi vaccinul”, notează ziarul.

Cel de-al doilea val al pandemiei a obligat numeroase spitale din Marea Britanie să anuleze intervențiile chirugicale, dintre care unele au fost amânate pentru o perioada de șase luni, potrivit The Sunday Times.

În localitatea galeză Swansea, Spitalul Morrison a suspendat toate operațiile cardiace de rutină, în timp ce în localitatea engleză Plymouth Spitalul Derriford a anulat toate operațiile neobligatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri