Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că fosta judecătoare CCR, Simona Maya Teodoroiu, va candida pe listele PSD, pentru Senatul României. De numele acestei judecătoare se leagă anularea sentințelor date de completurile de cinci judecători.

„Este un specialist în domeniul Justiției. O să candideze la Senat, mă bucură această decizie, este o soluție. Presupun că nu are nimeni ce să-i reproșeze”, a declarat Ciolacu.

Simona Maya Teodoroiu a fost judecător raportor în cazul conflictului dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe tema completurilor de 5 judecători. CCR a decis atunci că toate completurile de cinci judecători de la ICCJ au fost alcătuite nelegal, astfel încât numeroși corupți din PSD au fost apoi eliberați din închisoare.

Raluca Turcan a anunțat atunci, imediat după decizia CCR, că Simona Maya Teodoroiu va fi răsplătită de PSD.

”Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comandă și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…)

Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spețe, de conflict constituțional între Parlament și Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, spunea Turcan.

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grijă să primească o altă funcție bine plătită. În septembrie 2015, ea a fost numită de premierul Viorica Dancila în funcția de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Teodoriu a fost schimbată însă din funcție de premierul Orban în ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numită la CCR în februarie 2014 pe restul de mandat lăsat liber de fostul judecător, Toni Greblă, trimis la acea vreme în judecată de DNA pentru acuzații de corupție. Maya Teodoroiu a fost propusă și susținută de PSD pentru postul de judecător CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here