Caută
Close this search box.

E tratat cu un steroid dat doar pacienților COVID în stare gravă! Trump, situație delicată

donald trump

Doctorul Sean Conley spune ca s-a luat decizia administrarii unui astfel de tratament in urma „unor episoade de scadere a oxigenului din sange”. Donald Trump a primit prima astfel de doza ieri. Medicul mentioneaza ca, desi presedintele s-a simtit bine joi seara, vineri dimineata i-a scazut oxigenul din sange sub 94% si a facut febra puternica.

Ulterior, nivelul de oxigen a oscilat, crescand si scazand in mod continuu, a anuntat medicul.

Conley spune ca starea lui Trump s-a imbunatatit, iar acesta ar putea fi externat maine, iar ulterior va fi tinut sub observatie atenta la Casa Alba.

Este cunoscut ca dexametazona nu este administrata pacientilor cu simptome usoare, intrucat asupra acestora nu are efect. Aceasta actioneaza ca un antiinflamator: infectat cu coronavirus, organismul se lupta cu acesta, iar in unele cazuri poate aparea inflamarea organelor interne, scrie BBC. Astfel, dexametazona are rolul de ameliora acest efect.

Casa Alba a recunoscut ca starea lui Donald Trump a fost, vineri, inainte de spitalizare, mai grava decat s-a dezvaluit oficial: „Avea febra, iar nivelul oxigenului ii scazuse rapid. Am fost foarte ingrijorati.”

Presedintele american a petrecut o a doua noapte la spitalul militar Walter Reed din Bethesda, in apropiere de Washington, iar starea sa s-a ameliorat, dupa cum a anuntat chiar el si conform ultimelor informatii furnizate de doctorul sau, care a spus ca echipa medicala „ramane prudent optimista” pentru urmatoarele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri