Caută
Close this search box.

Eroii din Bistrița-Năsăud: Un medic a donat plasmă de 6 ori, iar un preot de 5 ori

Este o criză a donatorilor de plasmă pentru pacienții cu forme severe de COVID-19! Puţini dintre cei care s-au vindecat merg să doneze. Sunt însă și oameni care au vrut atât de mult să ajute, încât au mers să doneze plasmă de mai multe ori, potrivit TVR.

Lucian Bobeanu e medic de urgență la serviciul de Ambulanță din Bistrița de 4 ani, după ce a fost medic de familie. S-a vindecat de Covid-19. Apoi nici nu a stat pe gânduri și a mers să doneze plasma. De 6 ori!

În Ilva Mica, în același județ, trăiește Ștefăniță Potra, preot paroh al unei biserici din comună. Și el a avut COVID, o formă ușoară. A vrut să ajute și a donat plasmă de 5 ori. Îi îndeamnă și pe ceilalți să facă la fel.

Dar astfel de cazuri sunt rare, pentru că oamenii se tem să doneze. La Centrul de Transfuzii din Timișoara, de exemplu, au donat plasma până acum 130 de persoane din cele 5.000 declarate vindecate în județ.

Cei mai mulți sunt angajați ai unor companii sau instituții unde au fost focare de infecție, iar conducerile i-au mobilizat să doneze. Gestul lor este extrem de important. E nevoie însă de și mai mulți donatori!

Pentru pacienții internați la Timișoara care au nevoie de plasmă, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș pleacă de mai multe ori pe săptămână prin țară, să o aducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri