Caută
Close this search box.

Explozie uriașă într-un bloc din Galați, zeci de apartamente distruse și victime în stare gravă!

Joi dimineața, în jurul orei 8:40, postul de televiziune Antena 3 a prezentat, în cadrul știrilor dimineții, imagini în direct de la locul unei masive explozii, care – din ceea ce se putea vedea – a avut loc în jurul orei 7:55 și a distrus aproape în totalitate zeci de apartamente dintr-un bloc de 4 etaje, situat în municipiul Galați.

Cei prezenți spun că nu au mai văzut vreodată așa ceva, iar în blocul respectiv nu se va mai putea locui: nu mai există niciun geam, extrem de numeroase obiecte de mobilier și de tot felul sunt împrăștiate pe stradă, iar ferestrele blocurilor din jur au fost puternic afectate. La parterul blocului unde s-a produs explozia NU MAI EXISTĂ NICIUN PERETE ÎNTREG. Se pare că explozia a avut loc la demisol, din cauza unei mari acumulări de gaze, 5 oameni au fost răniți, iar un bărbat – pensionar – a suferit arsuri pe mai mult de 50 la sută din suprafața corpului, fiind într-o stare extrem de gravă.

Pompierii și salvatorii, aflați în număr mare, au anunțat inițial că și structura de rezistență a blocului pare a fi afectată, lucru dezmințit ulterior la o altă analiză cu specialiști de la primărie și prefectură. Deși explozia a avut loc la demisol, nu mai există niciun geam întreg nici măcar la etajul 4, ultimul al blocului.

Peste 50 de persoane au fost imediat evacuate ori s-au auto-evacuat, dar se pare că numărul lor,, ca și al răniților, poate fi mult mai mare, locatarii prezentând deja numeroase traumatisme, hematoame și plăgi, chiar dacă cei mai mulți nu au fost imediat duși la spital. toate aceste persoane urmează să locuiască o perioadă în locuințe puse la dispoziție de primăria orașului.

Suflul exploziei a ajuns la 30-40 de metri în jurul blocului, afectând serios circa 21 de autoturisme, în care nu se știe încă dacă și câte persoane se aflau!

Blocul a devenit în mod cert de nelocuit, toți martorii prezenți afirmând că nu au mai văzut niciodată așa ceva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri