Caută
Close this search box.

Facebook a şters postarea lui Trump în care compară COVID cu gripa

donald trump

Facebook şi Twitter au luat măsuri, marţi, împotriva unor postări ale preşedintelui american Donald Trump, pentru încălcarea regulilor împotriva dezinformării legate de noul coronavirus, prin sugerarea că boala Covid-19 este la fel ca gripa, transmite Reuters.

”Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste 100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letală!!!”, a scris Trump pe Twitter.

Facebook a şters postarea, dar nu înainte să fi fost distribuită de aproximativ 26.000 de ori, potrivit datelor CrowdTangle, sistemul de măsurare al companiei, potrivit News.ro.

”Eliminăm informaţiile incorecte legate de severitatea Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt a Facebook.

Twitter a dezactivat marţi repostările unui tweet similar al lui Trump şi a adăugat o etichetă de avertizare în care afirmă că tweetul respectiv încalcă regulile referitoare la ”răspândirea de informaţii înşelătoare şi posibil dăunătoare legate de Covid-19”, dar că ar putea fi în interesul public ca postarea să rămână vizibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri