Caută
Close this search box.

Familie din Prahova cercetată penal pentru că a refuzat să predea ruda moartă la Medicină Legală

Oamenii au ajuns în această situație de teama să nu fie obligați să rămână în izolare timp de două săptămâni. Au vrut să-și îngroape ruda, conform tradiției ortodoxe, doar că în caz de deces cu suspiciune de COVID-19 priveghiul este interzis, iar înmormântarea se face în 24 de ore.

O familie din comuna prahoveană Posești are dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii combaterii bolilor pentru că a refuzat să predea Serviciului de Medicină Legală cadavrul unei rude care a decedat cu simptome specifice COVID 19.

Într-o primă fază, oamenii au chemat acasă ambulanța pentru că bătrânul familiei se simțea rău, iar starea lui de sănătate se agrava de la o zi la alta. Medicii care au consultat bătrânul la domiciliu au constatat că acesta are simptome specifice COVID-19 și au cerut internarea de urgență pentru tratament. Rudele au refuzat însă internarea, până ce nu aveau certitudinea că bătrânul a fost infectat cu noul coronavirus. Un echipaj de la Direcția de Sănătate Publică urma să se deplaseze la Posești pentru a-I face testul bătrânului, doar că acesta a decat.

Pentru că exista suspiciunea că bărbatul a murit infectat fiind cu SARS-CoV-2, cadavrul ar fi trebuit să fie prelaut de Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili dacă bărtrânul a fost sau nu infectat. Dacă rezultatul ar fi fost pozitiv, rudele bărbatului ar fi trebuit să intre în izolare pentru 14 zile, iar înmormântarea s-ar fi făcut deîndată, în condiții de restricții drastice, fără priveghi și cu sicriul acoperit.

Ca să evite o astfel de situație, rudele bătrânului decedat au încercat să fenteze autoritățile, doar că fără success.

Cadavrul bătrânului a fost luat de la domiciliu, iar acum se află la Serviciul de Medicină Legală, conform procedurilor în vigoare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a deschis dosar penal în cauză. Procurorii așteaptă acum rezultatul medicilor legiști care vor stabili dacă bătrânul a fost sau nu infectat cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri