Caută
Close this search box.

Fiul lui Piedone este eligibil, pe lista PSD Suceava, la Camera Deputaţilor

piedone

La Camera Deputaților, lista PSD Suceava este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect, Mirela Elena Adomnicăi, și de Vlad Popescu.

„Astfel, PSD Suceava vine în fața alegătorilor cu oameni care au contribuit prin munca lor la dezvoltarea comunităților de unde provin, cu oameni care și-au făcut treaba în funcțiile deținute, niște oameni ai faptelor, care au demonstrat de-a lungul timpului că pot aduce un plus de valoare în viaţa politică și administrativă a țării”, susțin reprezentanții PSD Suceava.

Vlad Popescu este fiul lui Cristian Popescu Piedone și liderul PPU-SL Sector 5 București.

Potrivit stirisuceava.net, președinte al organizației PPUSL Sectorul 5, Vlad Popescu se va află pe poziția a treia, pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a Partidului Social Democrat Suceava, în urma negocierilor purtate de cele două formațiuni politice la nivel național.

Vlad Popescu a devenit cunoscut, după ce firma pe care o deține a încheiat mai multe contracte cu instituții subordonate Primăriei Sectorului 4, în perioada în care tatăl său, Cristian Popescu Piedone, era primar.

Vlad Popescu a fost cercetat de procurori și pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat, pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor, amintește publicația locală, dar dosarul a fost clasat.

Agenția Națională de Integritate (ANI) le-a cerut procurorilor să verifice un posibil conflict de interese penal, în cazul lui Vlad Popescu, fiului fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Aceasta după ce Societatea Sport Team Kart, al cărei unic asociat și administrator este Vlad Popescu, a încheiat în anul 2013 un contract cu Administrația Domeniului Public a Sectorului 4, instituție din subordinea Primăriei, potrivit raportului ANI.

Contractul, încheiat pe o perioadă de patru ani, prevedea ca firma Sport Team Kart să plătească 21.648 de lei, în 2015, pentru 123 de zile, joi, vineri, sâmbătă și duminică, doar în perioada aprilie – octombrie.

Dacă analizăm prețul contractului, stabilit în comun cu ADP, rezultă o chirie 176 de lei pe zi pentru 2.234 de metri pătrați sau 0,07 lei/metru pătrat/zi.

Contractul era semnat pentru 400 de metri pătrați, însă, în realitate, suprafață ocupată din parc și măsurată de inspectori era de 2.234 de metri pătrați. Terenul se află în imediată apropiere a pistei de karturi din parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 din Capitală, informează Ziare.com.

Pentru anul 2017, contractul prevedea o chirie de 21.472 lei pe an, iar pentru 2018 și 2019 înțelegerea era pentru 21.296 de lei.

Primarul Piedone a semnat, în calitate de primar, două acorduri de funcționare pentru Sport Team Kart, societate unde fiul sau deține, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, calitatea de asociat unic și administrator.

După demisia din funcția de primar a lui Cristian Popescu Piedone, în urmă incendiului de la Clubul Colectiv și a protestelor de stradă, firma lui Vlad Popescu a cerut, pe 29 decembrie 2015, rezilierea acestui contract cu primăria condusă de tatăl sau. Contractul a încetat începând cu 1 ianuarie 2016.

Potrivit inspectorilor ANI, alte două societăți care aparțin copiilor fostului primar Piedone au primit autorizații semnate de fostul edil.

Astfel, God Trust Enterprises, care are că obiect de activitate desfășurarea activităților de restaurante, a primit trei acorduri și două autorizații de funcționare, la această firma fiind acționari fiul și fiica fostului primar.

În cazul Chocoland SRL, firma care are că obiect de activitate „comerțul cu amănuntul al pâinii, produse de patiserie și produse zaharoase”, Piedone a semnat un acord de funcționare. Societatea aparține fiicei acestuia, care are calitatea de asociat unic și administrator, punctul de lucru fiind pe Bulevardul Dimitrie Cantemir din Sectorul 4.

Pe 14 septembrie 2016, ANI a solicitat Parchetului de pe lângă ICCJ să îl cerceteze pe Cristian Popescu Piedone pentru conflict de interese.

ANI a precizat că fostul primar al Sectorului 4 a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri