Caută
Close this search box.

Gabriela Firea despre declaraţiile lui Florin Cîţu: E de râs

gabriela firea

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat că afirmaţiile ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, despre controlul la Primăria Capitalei, sunt de râs. Firea a susţinut că a fost un control politic, iar inspectorii au spus că, „dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă”.

„(…) nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte”, a afirmat Gabriela Firea.

„Din păcate, această campanie pentru parlamentare va fi la fel de mincinoasă şi urâtă ca şi campania pentru alegerile locale (…) Referitor la afirmaţiile de azi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente este de râs.

Nu a găsit absolut nimic, a început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe aşa cum au venit şi s-au reîntors spunând că dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă.

Prin urmare, s-au închis într-un birou, au cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris”, a declarat Gabriela Firea.

Ea afirmă că nu s-a găsit nimic ilegal la Primăria Capitalei.

„Repet, nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte. Pe scurt, se referă la situaţia în care municipiul Bucureşti nu are complet inventariul patrimoniului, situaţie în care se găsesc majoritatea municipiilor, oraşelor, de asemenea ministerelor. Nu veţi găsi nici o entitate care să aibă acest inventar finalizat, deoarece este în permanentă mişcare”, a susţinut Firea.

Ea a afirmat că încă sunt aşteptate documente.

„Sunt şi eu curioasă în câţi ani va ajunge la această listă finală noul primar. Vă spun eu că în câţiva ani (…) Nu au plecat bunuri din patrimoniu, nu au dispărut, nu s-au evaporat, pur şi simplu lista de inventar este spre finalizare, deci în realizare”, a adăugat Firea.

Primarul în funcţie a comentat şi acuzaţiile referitoare la banii pentru termoficare.

„A doua acuză se referă la faptul că pe timpul Guvernului PSD PMB a fost sprijinită cu 500 de milioane de lei, pentru termoficare (…) Guvernele au înţeles în fiecare an să sprijine, pe perioada iernii, Primăria Capitalei, deci pe cetăţeni (…).

Aceşti bani au fost folosiţi numai pentru termoficare, plata subvenţiei şi toţi aceşti bani s-au dus pentru populaţie, nu în altă direcţie. Bineînţeles că ei (n.n.: inspectorii de la Ministerul Finanţelor) au spus că suma integrală trebuia vărsată în contul Escrow, nu folosită şi pentru subvenţie, deci pentru populaţie, ceea ce nu scria în documentul pe care noi l-am primit de la Guvern”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri