Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Vom depune plângere la Parchet Sperăm ca la alegerile parlamentare să se fure mai puțin

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că după analiza finală a Biroului Electoral Central va depune o plângere la Parchet pe tema „viciilor” de la alegerile din Bucureşti.

De asemenea, Gabriela Firea a afirmat că ”sperăm ca la alegerile parlamentare să se fure mai puțin”.

Din respect pentru cetăţeni, pentru democraţie (…) trebuie să uzăm de toate soluţiile, fie cele electorale, fie în justiţie. (…) Viaţa merge înainte, dar, dacă totuşi vrem să le demonstrăm românilor că nu contează cine numără, ci contează cine votează, atunci trebuie să mergem pe toate aceste căi indiferent de rezultat, uneori previzibil. (…) Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate, îngroşate cu carioca, toate cifrele care nu au cum să iasă, să se verifice şi voturile nule, de ce au fost trecute la nule. Dacă se va dori o anchetă adevărată, se va face”, a declarat Gabriela Firea.

Există în Bucureşti 65.000 de voturi nule.

Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule, înţeleg că 65.000 de bucureşteni n-au ştiut să voteze, pentru că acele buletine de vot de fapt au fost introduse în urnă şi apoi declarate de comisie nule, în sensul viciate, mâzgălite, puse mai multe ştampile, îndoite. 10% dintre buletinele folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare. (…) Plus multe procese verbale modificate cu carioca, plus una scrie pe procesele verbale de la secţie, altele care nu dau cheia, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea dacă cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au înregistrat în ultima perioadă„, a spus Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri