Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, întrebat despre precizările transmite de biroul electoral Sector 1 privind imaginile care arată persoane de la biroul electoral sector 1 şi reprezentanţi ai USR-PUS care umblă la sacii cu voturi, că nu mai crede explicaţiile transmite de BES1. EL a adăugat că este un lucru foarte bun că a fost deschis un dosar in rem la Parchetul General.

„Am mai văzut aseară şi un prim comunicat al Jandarmeriei care ne spunea că nu s-a întâmplat nimic, după aceea au revenit. Ştiţi ce e bine – că s-a deschis un dosar. Daţi-mi voie să nu mai cred explicaţiile celor de la biroul electoral Sectorul 1. Eu personal, după tot ceea ce s-a întâmplat la BES 1, după toate procesele verbale văzute, daţi-mi voie să am semne de întrebare. Faptul că s-a deschis un dosar in rem la Parchetul General e un lucru foarte, foarte bun”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat la finalul întrunirii de joi a conducerii PSD, despre precizările BES1 privind imaginile difuzate în spaţiul public.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti a venit cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi spune că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată. BES 1 adaugă că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare.

„Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”, mai arată sursa citată.

De asemenea, preşedintele biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu apariţia în presă a imaginilor de pe camerele de supraveghere care arată persoane de la biroul electoral sector 1 şi reprezentanţi ai USR-PUS care umblă la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei, au spus surse ale instituţiei, pentru News.ro. Preşedintele BEM argumentează că a existat o infracţiune de acces ilegal la camerele de supraveghere video ale biroului electoral Sector 1 şi distribuirea acestui filmuleţ către mass-media, au adăugat sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here