Caută
Close this search box.

Guvernul aprobă prelungirea stării de alertă pe teritoriul României

bragadiru

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Domnule prim-ministru, vă solicit includerea pe agenda de lucru a şedinţei Guvernului a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, în cadrul şedinţei de guvern, citat de Agerpres.

Proiectul de hotărâre, propus spre aprobare în Guvern, vine urmare a unei decizii a CNSU, adoptată luni, prin care s-au adoptat restricţii suplimentare, din cauza evoluţiei cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Astfel, prin Hotărârea 47/2020 a CNSU a fost aprobată lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 7 octombrie, prevăzută în anexa la hotărâre.

S-a aprobat, de asemenea, ca organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

O altă prevedere a hotărârii CNSU stabileşte posibilitatea depunerii jurământului la distanţă de către cei aleşi la scrutinul din 27 septembrie şi care sunt în carantină sau izolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri