Caută
Close this search box.

Harvey Weinstein, vizat de o nouă acuzaţie de viol, la New York

Harvey Weinstein este vizat de o nouă acuzaţie de viol în urma unui denunţ prezentat la un tribunal din Manhattan de o presupusă victimă, care afirmă că fostul producător de filme a abuzat de ea în timpul unei dezbateri prezidenţiale televizate din 2000, relatează EFE.

Femeia, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, afirmă că l-a întâlnit prima oară pe Weinstein în 1984, pe vremea când avea 19 ani şi a participat la Festivalul de la Cannes din acel an, iar iubitul ei i l-a prezentat pe producătorul american.

Născută în statul Pennsylvania şi în prezent în vârstă de 55 de ani, femeia spune că Weinstein nu a arătat iniţial niciun un interes faţă de ea, însă din 1992, când a aflat că s-a despărţit de iubitul ei din acea vreme, producătorul a început să se intereseze de cariera ei profesională, iar acţiunile lui s-au transformat repede „în avansuri sexuale indezirabile”.

Victima a mai spus că s-a întâlnit cu Weinstein în trei ocazii, în care acesta a dat dovadă de comportamente sexuale nepotrivite, care au culminat cu un viol comis la ultima întâlnire, potrivit documentelor judiciare depuse la Tribunalul Suprem din Manhattan.

Prezumtivul viol ar fi avut loc la New York, când Weinstein ar fi convins-o pe femeie să urmărească împreună dezbaterea prezidenţială din anul 2000 la el acasă.

La un moment dat, când victima s-a ridicat pentru a merge la baie, Weinstein „i-a barat calea, a răsturnat-o pe pat, i-a scos lenjeria intimă şi a violat-o”, se arată în documentul judiciar prezentat tribunalului.

În urma acestei agresiuni sexuale, femeia afirmă că a suferit „un stres emoţional grav”, iar „cariera ei a fost distrusă”.

Potrivit avocatului lui Harvey Weinstein, Imran Ansari, clientul său se va apăra de acuzaţiile formulate împotriva lui şi este posibil ca unele dintre ele să nu fie admise în dosar, având în vedere că faptele vizate s-au prescris, notează New York Post.

Harvey Weinstein a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit de peste 90 de femei şi ispăşeşte în prezent o condamnare de 23 de ani de închisoare după un proces la New York, deşi se confruntă cu acuzaţii de agresiune sexuală ce au fost depuse şi în instanţele din Los Angeles.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri