Un vaccin experimental care va viza combaterea gripei, dar și a Covid-19, administrat prin spray nazal va intra în testare clinică pe oameni în Hong Kong luna viitoare, potrivit Bloomberg.

Testul clinic de fază I va implica aproximativ 100 de adulți, a declarat Yuen Kwok-Yung, președinte al Departamentului de Microbiologie de la Universitatea din Hong Kong.

Vaccinul experimental este similar unui spray nazal de imunizare împotriva gripei care este deja pe piață și care este conceput să înceapă să funcționeze acolo pe unde intră de obicei virusul: prin nas, informează Newsweek.

„Ideea noastră este că vrem să oferim protecție atât pentru gripă, cât și pentru Covid-19 în același timp”, a spus Yuen.

Cercetarea asupra vaccinului nazal a primit finanțare de la Coalition for Epidemic Preparedness Innovations din Norvegia și de la Guvernul Hong Kong.

Vaccinul cu dublă acțiune se bazează pe un virus gripal slăbit și cu replicare deficientă care se dezvoltă doar în căile respiratorii superioare. Dezvoltatorii folosesc ingineria genetică pentru a anula proteina NS1 a virusului și inserarea receptorului proteinei vârf a Sars Cov2.

Abordarea vizează să stimuleze un răspuns imun la nivelul mucusului membranei din nas.

O cercetare a oamenilor de știință de la Imperial College London, publicată în revista Science, a indicat că un răspuns imun puternic al mucoasei este important pentru a opri infecțiile respiratorii.

190 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =