Caută
Close this search box.

Instanţa a respins arestarea preventivă a lui Laurenţiu Baranga

laurenţiu baranga

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de înşelăciune, a fost plasat în arest la domiciliu.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins propunerea de arestare preventivă, înaintată de anchetatori, soluţia având termen de contestare de 48 de ore.

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 162/P/2020 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BARANGĂ LAURENŢIU, cercetat sub aspectul săvârşirii în concurs a două infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 2 Cp cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2020 şi până la data de 09.11.2020, inclusiv”, este sentinţa pronunţată de un complet din cadrul Judecătoriei Sectorului 5, informează News.ro.

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi interdicţia de a comunica cu reprezentanţii Universităţii „VALAHIA” din Târgovişte şi Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Bucureşti.

Soluţia pronunţată în camera de consiliu poate fi contestată în 48 de ore, de la pronunţare, pentru inculpat şi pentru procuror.

Poliţia Română a anunţat că Laurenţiu Baranga a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor care au avut loc în Capitală.

”Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente”, a transmis Poliţia Română.

Ministerul Finanţelor a precizat că Laurenţiu Baranga a demisionat din funcţia deţinută la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că Baranga a deţinut o funcţie publică înainte de a fi numit la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, iar dosarul său de candidatură a fost analizat în toate aspectele, dar nu s-a ştiut că documentele de studii sunt falsificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri