Caută
Close this search box.

Interlopi români ar fi implicaţi în cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii

fraudă

Marea Britanie ar fi pierdut până la 26 de miliarde de dolari, din ajutoarele oferite de stat contribuabililor și firmelor afectate de pandemie, scrie „Daily Mail”. Acest lucru ar însemna că este vorba despre una dintre cele mai mari fraude din istoria sa.

Publicația citează o sursă din ancheta aflată în desfășurare, potrivit căreia escrocii au furat o parte din banii alocați pentru pandemie, prin falsificarea documentelor. Într-un caz, 30 de persoane au solicitat ajutoare guvernamentale, având domiciliul declarat la aceeași adresa.

Într-un alt caz, cineva a încercat să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de euro ascunși în bagaje. Escrocii au profitat de faptul că schema guvernamentală prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar și abia apoi furnizarea dovezilor, mai notează Daily Mail, conform Ziare.com.

Grupări de crimă organizată din Turcia, Bulgaria, Albania, Polonia și România sunt toate implicate în fraude, susține sursa citată. Până la 90% din întreagă fraudă ar fi fost făcută de aceste grupări.

„Ceea ce văd în fiecare zi este că 80-90 la sută din fraude sunt efectuate de oameni din țările din Europa de Est. Ei sunt exclusiv din România, Polonia, Albania, Bulgaria și Turcia”, repetă sursa din anchetă.

Sursa a povestit un episod cu o româncă, care a sunat la autorități, după ce contul său fusese înghețat, deoarece trezise suspiciuni. Ea ar fi pretins că locuiește într-un apartament cu trei dormitoare, cu trei copii, într-o zona destul de săracă, dar a cerut ajutoare de 2.500 de lire sterline pe luna. La rândul sau, și soțul ei pretindea bani.

Când oficialul a încercat să-i atragă atenția asupra unor neconcordanțe, româncă s-ar fi plâns: „Frigiderul meu este spart, aragazul meu este spart. Am nevoie de un avans și nu pot vorbi cu proprietarul meu.”

După alte verificări, el constatat că un număr de 15 persoane făceau reclamații de la aceeași adresa, dar că locuiau într-un conac dintr-o zona populară printre fotbaliștii profesioniști.

„Când i-am arătat acest lucru, ea a închis telefonul”, povestește sursă. Potrivit acestuia, mai târziu a aflat că femeia avea legătură cu o rețea de traficanți care a cumpărat recent o stradă întreagă de case în România.

Guvernul britanic intenționează acum să aplice legile anticorupție pentru a stopa fraudele. „Vom plăti acest lucru timp de generații”, a declarat sursă pentru Daily Mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri