Comercianții americani au revizuit piața valutară de acum patru ani, arătând un interes crescând pentru moneda mexicană în raport cu rubla rusească, ceea ce indică faptul că pariază pe Joe Biden ca viitor președinte.

Modificări pe piața valutară se observă la monedele naționale ale Mexicului și Rusiei, cele două piețe emergente considerate a fi cele mai afectate de politica externă a lui Trump.

În 2016, investitorii cumpărau rubla și vindeau peso în așteptare, considerând că Donald Trump va remedia relațiile cu președintele rus Vladimir Putin și va întrerupe legăturile comerciale cu Mexicul după ce va câștiga alegerile. De această dată, comerțul s-a inversat, pe măsură ce Joe Biden câștigă în sondaje, informează Newswek.

Mai mult, americanii bogaţi se grăbesc să îşi schimbe planurile referitoare la administrarea averilor până la sfârşitul acestui an, îngrijoraţi că Biden va câştiga alegerile şi va mări taxele pe moşteniri, potrivit consultanţilor financiari citaţi de Reuters.

Cea mai mare îngrijorare este că democrații l-ar împuternici pe Biden să implementeze un plan amplu de reforme fiscale.

Îngrijorează în mod special posibila anulare a excepţiei – valabilă în prezent până în 2025 – care le permite cetățenilor să lase moştenire până la 11,58 de milioane de dolari fără taxe pe active sau pe cadouri.

Democraţii vor să mărească taxele pe moşteniri la „norma istorică”, potrivit platformei partidului. Asta ar însemna reducerea excepţiei la 5,49 de milioane de dolari, nivelul existent atunci când preşedintele Trump a semnat reforma fiscală care include beneficii pentru companii şi americanii bogaţi, în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.