Caută
Close this search box.

Johnson & Johnson oprește dezvoltarea unui vaccin anti-COVID din cauza îmbolnăvirii unui participant

coronavirus

Johnson & Johnson a anunțat că a întrerupt temporar studiile clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă din cauza unei boli inexplicabile a unui participant la studiu, anunță Reuters.

J&J a precizat că astfel de opriri sunt normale în cadrul unor teste de anvergură, care pot include zeci de mii de oameni, adăugând că o „pauză de studiu” în administrarea dozelor de vaccin candidat diferă de o oprire cerută de autoritățile sanitare, scrie Reuters.

Decizia J & J urmează uneia similare a companiei AstraZeneca Plc. În septembrie, AstraZeneca a întrerupt studiile în stadiu asupra vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, din cauza unei boli inexplicabile la un participant din Marea Britanie.

În timp ce studiile din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și India au fost reluate, în SUA procesul este încă în așteptarea unei decizii a autorităților, potrivit Mediafax.

Dr. William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, a declarat prin e-mail că „toată lumea este în alertă din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu AstraZeneca”, adăugând că strângerea de informații ar putea dura o săptămână.

Luna trecută, J&J a declarat că vaccinul său experimental a produs un răspuns imun puternic împotriva noului coronavirus într-un studiu clinic, în urma căruia compania a lansat un studiu final de 60.000 de persoane, ale cărui rezultate sunt așteptate de sfârșitul acestui an sau începutul anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri