Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor: „O majoritate de centru-dreapta este de dorit”

kelemen hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că România va avea nevoie de o perioadă de stabilitate politică, după alegerile parlamentare, pe care Uniunea este pregătită să o asigure, dacă va depinde de ea, arătând că o majoritate de centru-dreapta ar fi de preferat.

Kelemen Hunor a făcut o scurtă analiză, în perspectiva alegerilor parlamentare, afirmând că este optimist privind rezultatele ce vor fi obţinute de UDMR, care ar trebui să fie cel puţin egale cu cele din anul 2016.

„Dacă noi în 2016 cu 195 primării câştigate am obţinut aproape 7% la alegerile parlamentare, sunt optimist că după acest rezultat de la alegerile locale, cu 199 primării câştigate, vom avea un rezultat similar la alegerile parlamentare.

(…) Sunt optimist, dar ştiu că avem enorm de lucru, enorm de mult de mers în teritoriu şi trebuie să prezentăm un program credibil despre modernizarea României, despre tot ce înseamnă modernizare, economie, transparenţă şi despre comunitatea maghiară şi păstrarea identităţii comunităţii noastre”, a spus liderul UDMR, conform Agerpres.

El a mai spus că „după alegerile parlamentare, România va avea nevoie de stabilitate politică”.

„De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile?

Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient.

Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai declarat că în măsura în care stabilitatea politică va depinde de UDMR, atunci „va exista”.

„Din punctul nostru de vedere, o majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit, dar trebuie să aşteptăm rezultatul alegerilor, până atunci nu putem să spunem mai mult”, a adăugat preşedintele UDMR.

Întrebat dacă UDMR ar fi interesată să participe la următoarea guvernare, el a răspuns: „Orice partid doreşte acest lucru. Dacă găsiţi un partid care spune că se prezintă la alegeri ca să stea în opoziţie, să puneţi ştampila pe noi, să nu puneţi ştampila pe acel partid.

În politică acesta este scopul, să pui în aplicare programul politic cu care te duci în faţa electoratului, nu este nicio ruşine, dar acest lucru nu înseamnă că vei reuşi după fiecare alegeri să mergi în Executiv”.

Kelemen Hunor este prezent marţi în Arad pentru a participa la comemorările din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare dedicate celor 13 generali ucişi la sfârşitul Revoluţiei de la 1848 – 1849.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri