Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis spune că Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că USR condiţionează o colaborare cu PNL de numirea altui premier decât Ludovic Orban, că Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier, calificând drept poveşti de campanie relaţia tensionată dintre cele două partide, în contextul votului pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

”1. Nu comentez spusele unor politicieni. 2. Toată această poveste se încadrează în poveşti de campanie”, a afirmat preşedintele, întrebat în legătură cu condiţiile puse de liderul deputaţilor USR, Cărălin Drulă, pentru o colaborare cu liberalii.

Întrebat dacă în această situaţie Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier, preşedintele a răspuns afirmativ.

Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, pe care Ludovic Orban l-ar fi picat, prin minciunile spuse la adresa USR, cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, conform News.ro.

”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, şi nu cred că-şi mai permit să-şi bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiţii.

Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi, ca Florin Roman. O altă condiţie este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii. Nu în faţa noastră, ci în faţa alegătorilor”, a scris Drulă, pe Facebook.

El a afirmat că miercuri, ”Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri