Prefectul anunță că în 13 localități restaurantele, barurile și cluburile se vor închide, după creșterea cazurilor de coronavirus. Între ele, Buftea, Chiajna, Corbeanca, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni sau Voluntari. Incidența este de peste 1,5 la mie.

Prefectul județului, Daniel–Tudorel Zamfir, a precizat că reevaluarea cazurilor se va face în dinamică și că, momentan, cea mai mare rată de infectare este înregistrată în Berceni. Și în Ilfov va fi instituită măsura purtării măștii la mai puțin de 50 de metri de școli, la fel ca în Capitală, informează Biziday.

Principalele declarații ale prefectului de Ilfov:

Reevaluarea se face în dinamică, în permanență. Dălceni, Brănești, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Corbeanca, Chitila, Dascălu, Domnești, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari au o incidență de peste 1,5 la mie, dar cifra diferă de la caz la caz.

Cea mai mare rată este în comuna Berceni. Dispunerea geografică este în jurul Bucureștiului. Raportările sunt făcute diferit, trebuie abordate diferit. Pentru că o localitate, deși are în documente un anumit număr, are mai multe persoane cu locuința în zona respectivă. Dacă se ajunge la indicele de trei, nu înseamnă neapărat o măsură deosebită, se iau mai multe în calcul.

Nu cred că există o explicație pe care o pot da eu, DSP o poate da. Rata e unul dintre indicatorii care se iau în calcul pentru o decizie de carantină. Pentru școli există scenarii, asta înseamnă că acum ne aflăm în situația scenariului galben, deși sunt câteva unități care funcționează în cel roșu, pentru că nu au luat în calcul doar incidența din zonă, ci și numărul de îmbolnăviri pe unitate.

La fel, pentru școli, s-a luat măsura purtării măștii la mai puțin de 50 de m de școli, ca în București.

296 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here