Caută
Close this search box.

Ludovic Orban îi cere ministrului de Interne să dea amenzi „fără milă” pentru a nu se pune în pericol viețile copiilor

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru firmele de transport care nu respectă normele sanitare la transportul elevilor spre și dinspre școală. „Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern.
„Nu e acceptabil se îngrămădești copiii în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile și șoferii să nu zică nimic”, a continuat Ludovic Orban, care a spus că „știm, în general, care sunt firmele de transport”.

Adresându-se ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prim-ministrul Ludovic Orban a cerut acțiune hotărâtă contra celor care refuză să respecte regulile de igienă impuse de pandemia de coronavirus în mijloacele de transport în comun. Premierul i-a cerut șefului MAI ca polițiștii și celelalte forțe de ordine să dea, fără milă, amenzi celor care nu înțeleg să respecte regulile.

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit și despre microbuzele care fac curse intrajudețene și cu care mulți copii sunt nevoiți să meargă la școală. „Nu este normal ca în mijloacele de transport cu care copiii merg la școală să existe adulți fără mască, iar șoferii acestora să nu le zică nimic”, a punctat premierul.

Șeful Executivului s-a arătat deranjat și de bâlbele de marți cu privire la calcularea ratei de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Numarul de persoane dintr-o localitate in baza caruia se decide indicele (de raspandire a coronavirusului) este numarul de la Evidenta Populatiei. Saptamanal se actualizeaza, luni, numarul cetatenilor dintr-o localitate, pe baza Evidentei Populatei.

Este cel mai aproape de realitate, Evidenta Populatie stiu cine are buletin, domiciliu, rezidenta. Va rog sa nu mai tolerati ca angajati INSP sa furnizeze informatii publice care nu respecta deciziile noastre”, a spus Orban, în ședința de guvern.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar ca să reușim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constantă și corectă a cetățenilor despre evoluția pandemiei, să fie mobilizate la maximum și mai ales să direcționă toate resursele umane pe care le avem și toate acțiunile le care întreprindem către acele zone unde rata de răspândire este mai mare”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri