Judecătorii din Antananarivo i-au dat dreptate lui Radu Mazăre, care a atacat la această instanța măsura extrădării în România. Judecătorii Tribunalului Antananarivo au hotărât că decizia de extrădare a lui Mazăre, în mai 2019, a fost ilegală.

Ana Birchall, care ocupa postul de ministru al Justiției în momentul în care Mazăre a fost extr[dat, a pus însă lucrurile la punct.

„Atât eu, cât și Ministerul Justiției am respectat cu strictețe dispozițiile legale în ceea ce privește procedura de extrădare, din perspectiva României, a domnului Radu Mazăre. Va asigur că atât eu cât și colegele și colegii din Ministerul Justiției ne-am îndeplinit în integralitate atribuțiile legale.

În acest sens, Ministerul Justiției, ca autoritate competentă, potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, a solicitat extr[darea, a formulat și transmis cererea și documentele în susținerea acesteia, potrivit legii.

Din perspectiva României, procedura de extrădare a domnului Radu Mazăre a fost efectuată cu strictă respectare a legii române și a instrumentelor internaționale aplicabile”, a scris Birchall, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here