Caută
Close this search box.

Mai mulți miliardari din Silicon Valley au creat un fond secret anti-Trump

fond secret

Mai mulți miliardari din Silicon Valley au creat un fond secret de o sută de milioane de dolari, cheltuiți pentru a promova reclame anti-Trump la televizor, înaintea alegerilor prezidențiale.

Este cea mai mare sumă cheltuită pentru distribuirea mesajelor democraților. Reclamele vor fi difuzate de pe 29 septembrie până pe 3 noiembrie, care este ziua alegerilor, potrivit unui raport întocmit de Recode, pe baza firmei de monitorizare media Advertising Analytics.

Atât Donald Trump, cât și Partidul Republican care-l susține pentru un al doilea mandat de președinte, au acuzat constant platformele online că sunt părtinitoare, pentru că i-au marcat mesajele ca fiind înșelătoare, informează Biziday.

Totodată, în ultimul an, angajații Apple, Amazon sau Facebook, care au ales să doneze pentru campania lui Joe Biden, candidatul democraților, au adunat 4,8 milioane de dolari, de 20 de ori mai mult decât colegii lor care au ales să dea bani pentru campania lui Trump.

Din septembrie și până în prezent, în fondul creat de miliardari, Dustin Moskovitz, cofondatorul Facebook, a vărsat 22 de milioane de dolari. Fondatorul Twilio (platformă de comunicații cloud) și soția sa au dat 6 milioane, iar Eric Schmidt, fost director general al Google, 750 de mii de dolari. Future Forward, asociația care administrează banii, anunță că va raporta toate sumele către Comisia Electorală Federală.

Au fost create peste o sută de spoturi publicitare diferite, dintre care zece au fost deja difuzate pe TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri