Caută
Close this search box.

Maratonul București a fost anulat, după ce rata de infectare a ajuns la 2,28 la mie

Maratonul București a fost anulat, sâmbătă, de Ministerul Tineretului și Sportului, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a atins 2,28 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 564 de infectări cu noul coronavirus în București.

Decizia de anulare a Maratonului a fost luată de Ministerul Tineretului și Sportului, de comun acord cu Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, organizatorul evenimentului, potrivit TVR.

Maratonul București urma să se desfășoare duminică.

”În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Bucureşti a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul Bucureşti trebuie să fie anulat.

Experţii în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa riscului real la care se expun atleţii care vin la Bucureşti pentru a participa la Maraton, dar şi asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătăţii publicului. Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puţin timp înainte de data anunţată pentru desfăşurare.

Totuşi, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitaţi şi a concetăţenilor noştri”, se arată în scrisoarea primită vineri seară din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri